Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Το νέο δημοτικό συμβούλιο Χανίων “πιάνει δουλειά” από τον Ιανουάριο του 2024, μετά και την εκλογή του τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, από άποψης μελών δεν θα έχει καμία (σχεδόν) σχέση με εκείνο που ολοκληρώνει σε λίγες εβδομάδες τη θητεία.

Γιατί μπορεί ο δήμαρχος να μην άλλαξε όπως και αρκετά μέλη της νυν δημοτικής αρχής, παρόλα αυτά, νέα πρόσωπα θα κάνουν την εμφάνισή τους, επιδιώκοντας να αφήσουν το στίγμα τους στο νέο ΔΣ.

Η αλήθεια είναι ότι, με το να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το ΔΣ, τα τελευταία δημοτικά συμβούλια της νυν δημοτικής θητείας (2019-2023) διεξάγονται “έρποντας” αφού τα περισσότερα μέλη του (μη εκλεγμένα την επόμενη θητεία) δεν παρουσιάζονται στα συμβούλια. Συνέπεια αυτού, να μη γίνει το ΔΣ πριν από μερικές μέρες, λόγω έλλειψης απαρτίας και το χτεσινό ΔΣ να πραγματοποιηθεί την τελευταία στιγμή, με τα τηλέφωνα να πέφτουν βροχή από το προεδρείο ειδικά, προς δημοτικούς συμβούλους, ότι πρέπει να παραστούν για να μην υπάρξει αναβολή.

Πάντως, στο νέο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν και εκείνοι (λίγοι πλέον) που θα έχουν τέταρτη θητεία, αλλά και τρίτη θητεία.

Στο νέο ΔΣ της δημοτικής θητείας από 1/1/2024 παλαιότερος θα θεωρείται ο Μανώλης Καραγιαννάκης που θα έχει τέταρτη σερί θητεία και κάλλιστα θα ονομάζεται ο πλέον “μπαρουτοκαπνισμένος” του νέου ΔΣ. Από τη στιγμή μάλιστα που πολύπειροι δημοτικοί σύμβουλοι όπως πχ Λειψάκης, Κεμεσίδης, Βλαζάκης κτλ αποχωρούν. Ο κ. Καραγιαννάκης εξελέγη για πρώτη φορά του 2011 (με την παράταξη του Γρ. Αρχοντάκη), εν συνεχεία είχε άλλες δύο θητείες (2014, 2019) με την παράταξη του Άρη Παπαδογιάννη και πλέον επανεξελέγη με την παράταξη του Παναγιώτη Σημανδηράκη. Ήταν επίσης, παλαιότερα, δημοτικός σύμβουλος Νέας Κυδωνίας επί δημαρχίας Μανώλη Σταματάκη και μάλιστα για δύο χρόνια αντιδήμαρχος.

Αυτός είναι ο μόνος με 4 θητείες στο νέο ΔΣ Χανίων…

Ο Μανώλης Καραγιαννάκης δεύτερος στη φωτογραφία

Τρεις με τρεις…

Αξίζουν ωστόσο αναφοράς και τρία μέλη του νέου ΔΣ που “πιάνουν” πλέον τις τρεις θητείες.

Καταρχάς η Νίκη Αποστολάκη που επανεξελέγη με την παράταξη του Παναγιώτη Σημανδηράκη θα μετράει πλέον τρεις θητείες στο νέο ΔΣ. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2011 με την παράταξη του Μανώλη Σκουλάκη, είχε δεύτερη θητεία το 2019 με την παράταξη του Γρηγόρη Αρχοντάκη και συνεχίζει πλέον με την παράταξη Σημανδηράκη. Η ίδια πάντως έχει μακρά αυτοδιοικητική θητεία αφού ήταν δημοτική σύμβουλος και στον πρώην δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στα αριστερά η Νίκη Αποστολάκη. Δεξιά η Νάνσι Αγγελάκη

Τρεις θητείες θα μετράει ο Γιάννης Χατζάκης που επανεξελέγη με την παράταξη Παναγιώτη Σημανδηράκη. Ο Γιάννης Χατζάκης εξελέγη το 2011 με τον Μανώλη Σκουλάκη, το 2019 με τον Ευτύχη Δαμιανάκη και τώρα με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη. Οριακά έχασε την εκλογή του το 2014, ξανά τότε με την παράταξη του Μανώλη Σκουλάκη.

Αντώνης Βαρδάκης και Γιάννης Χατζάκης

Τέλος, αν και νέος σε ηλικία (μόλις 33 ετών) ο Αντώνης Βαρδάκης (αντιδήμαρχος Παιδείας) εξελέγη δημοτικός σύμβουλος για τρίτη φόρα! Σε ηλικία 24 ετών εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον Τάσο Βάμβουκα και με τον ίδιο επανεξελέγη το 2019. Κάπου στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε και εν συνεχεία “μετέβη” στην παράταξη Σημανδηράκη ο οποίος τον διατήρησε στη θέση του αντιδημάρχου Παιδείας. Πλέον, αν και πολύ νέος, θεωρείται αρκετά έμπειρος αυτοδιοικητικός.

Οι παραπάνω τέσσερις λοιπόν, θεωρούνται οι “παλιοί” του νέου ΔΣ Χανίων που πλέον θα μετρά 43 μέλη και όχι 49 όπως μέχρι τώρα.

Από τους παλαιότερους “αυτοδιοικητικούς” θεωρείται ο Μιχάλης Σχοινάς με πολλές θητείες ως τοπικός σύμβουλος.. Ωστόσο εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Κατερίνας Μανιμανάκη.

Περισσότερα, προσεχώς και όταν το νέο ΔΣ θα αναλάβει τα καθήκοντα του…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook