“Θα ήθελα να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη. Λυπάμαι πολύ γι αυτό που έγινε”. Με τα λόγια αυτά άρχισε την απολογία του ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη τον Ιούνιο του 2022 στον Αργουλιό Ρεθύμνου.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στα μοιραία γεγονότα. Ανέφερε ότι εκεινη την ημέρα που ήταν το μνημόσυνο του πατέρα του, το θύμα επανειλημμένα, σε συναντήσεις που ειχε με τον αδερφό του κατηγορουμένου αλλα και τον ίδιο, έβριζε χυδαία την οικογένεια του. Όπως είπε προσπάθησε να δώσει τόπο στην οργή – όπως πάντα έκανε στο παρελθόν σύμφωνα με τον ίδιο – και να απομακρύνει και τον αδερφό του που έφτασε στο σημείο να πιαστεί στα χέρια με τον Κ. Χαριτάκη.

Αφού έφυγε, αντιλήφθηκε τη μητέρα του και όπως υποστηρίζει άκουσε τον Κώστα Χαριτάκη να βρίζει με πολύ χυδαίες εκφράσεις τη μητέρα του και την οικογένειά του.

“Σταμάτησα έξω από το σπίτι του, φορτισμένο. Τον βλέπω να κάθεται και τον ρωτάω γιατί βρίζει τη μάνα μου τέτοια μέρα που ήταν και το μνημόσυνο του πατέρα μου. Σηκώθηκε, ανέβηκε σε ένα μπεντενάκι, έβρισε χυδαία τον πεθαμένο πατέρα του, τα κόκκαλο του και τη μάνα μου. Τότε τα έχασα. Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Πήρα το όπλο από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου κσι πυροβόλησα. Τον έβλεπα από τα γόνατα και πάνω [..] Ήταν το μνημόσυνο του πατέρα μου. Αν δεν έβριζε τα ιερά και όσια και τα κόκκαλο του πατέρα μου… Είχε θολώσει το μυαλό μου. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Αν ήθελα θα τον πυροβολούσε,στο στέρνο ή στο κεφάλι. Ήθελα να τον φοβερίσω”

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο δόλος αποδεικνύεται από το σημείο στο οποίο τον πυροβόλησε, καθώς τον σημάδεψε στην περιοχή της λεκάνης και τον σκότωσε. Ζήτησε επίσης την απόρριψη της μετατροπής της κατηγορίας “ανθρωποκτονίας από πρόθεση” σε “ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής” καθώς όπως είπε η καθημερινότητα των δύο οικογενειών ήταν να βρίζονται και να τσακώνονται και να έχουν εντάσεις. Οπότε όπως είπε ο βρασμός ψυχικής ορμής δε δικαιολογειται επειδή έβρισαν τη μητέρα και τον πατέρα του κατηγορουμενου, καταλήγοντας να προτείνει την ενοχή του σε ό,τι κατηγορείται.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορευσεις των δικηγόρων για να ακολουθήσει η απόφαση του δικαστηρίου.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook