Την ενοχή του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία του 22χρονου στο Αργουλιό Μυλοποταμου ανήμερα του Αγίου Πνευματος το 2022 αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στον κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και τρία ακόμη έτη για τις υπόλοιπες πράξεις που τον βαραίνουν, της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας.

Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις που τον βαραίνουν, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής οργής.

Επιπλέον από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου είχε ζητηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου και το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, τα οποία και απέρριψε το δικαστήριο.

Ένταση μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ένταση επικράτησε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή που επιβλήθηκε στο κατηγορούμενο. Συγγενής τους θύματος επιτέθηκαν φραστικά στον καταδικασθέντα ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή.

Η οργή πάντως των συγγενών για τον δράστη καταφαίνεται και από τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ που ακολούθησαν και παρά την απόφαση για ισόβια κάθειρξη του κατηγορούμενου δράστη.

Δείτε τι δήλωσαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, οι σύζυγος, πατέρας, αδερφή και αδερφός του θύματος.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Η απόφαση του δικαστήριο είναι σύμφωνη και με την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο δόλος αποδεικνύεται από το σημείο στο οποίο τον πυροβόλησε, καθώς τον σημάδεψε στην περιοχή της λεκάνης και τον σκότωσε. Ζήτησε επίσης την απόρριψη της μετατροπής της κατηγορίας “ανθρωποκτονίας από πρόθεση” σε “ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής” καθώς όπως είπε η καθημερινότητα των δύο οικογενειών ήταν να βρίζονται και να τσακώνονται και να έχουν εντάσεις. Οπότε όπως είπε ο βρασμός ψυχικής ορμής δε δικαιολογειται επειδή έβρισαν τη μητέρα και τον πατέρα του κατηγορουμενου, καταλήγοντας να προτείνει την ενοχή του σε ό,τι κατηγορείται.

Νωρίτερα, είχε κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook