Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της Ομοσπονδίας ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ σε όλη τη χώρα με ιδιοκτήτες και εργαζομένους να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση πληρωμής του ΕΣΠΑ από το υπουργείο αλλά και για το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς».

Μέλη του ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ απήργησαν και στα Χανιά προχωρώντας σε κινητοποίηση στην περιφερειακή ενότητα Χανίων και επιδίδοντας στον αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη, ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στους σταθμούς διαμαρτύρονται καθώς πολλές δομές παραμένουν απλήρωτες από τον Μάρτιο και μετά ενώ και για τον μήνα Ιούλιο είναι απλήρωτες όλες οι δομές από την χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας και από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα.

Παράλληλα εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους για το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει καμία εξειδίκευση, πιστοποίηση έλεγχος στα άτομα που αναλαμβάνουν την επιμέλεια των παιδιών ούτε ορίζονται κτιριολογικές προδιαγραφές φιλοξενίας των παιδιών.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook