Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Προγράμματος «EU Changes Crete» το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

Το πρόγραμμα «EU Changes Crete» αναφέρεται σε έργα που συγχρηματοδοτούνται στην Κρήτη από την Πολιτική Συνοχής μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και προβάλλει τον αντίκτυπό τους στην καθημερινότητα των πολιτών της Κρήτης.

Παράλληλα στην εκδήλωση εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η συμβολή του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντινός που ανέλαβε μάλιστα και την παρουσίαση της βραδιάς

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Φερετνινός σχετικά με την παρουσίαση της αποψινής εκδήλωσης αλλά και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα «EU Changes Crete» ανέφερε τα εξής «Βρισκόμαστε σήμερα στο ενετικό λιμάνι Χανίων με στόχο να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Κρήτη μέσω της συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα στην Κρήτη έχουν πραγματοποιηθεί 22 έργα. Παράλληλα έχουμε γυρίσει και βίντεο στα έργα σε όλη την Κρήτη. Υπάρχει μια γενική αναβάθμιση για αυτό και ο τίτλος είναι “Η ευρωπαϊκή ένωση αλλάζει την Κρήτη”. Όταν μου τον πρότειναν να αναλάβω το κομμάτι της επικοινωνίας του έργου στα social media σκεφτόμουν Μα είναι ωραίο να αλλάξει η Κρήτη. Η Κρήτη είναι ότι πιο αυθεντικό έχουμε. Και όμως μπορεί να αλλάξει κάτι χωρίς να χάσει την αυθεντικότητα του. Η Κρήτη το είχα ανάγκη αυτό. Άλλωστε η Κρήτη αλλάζει και όποιον έρχεται, τον κάνει πιο άνθρωπο».

Παράλληλα σε δηλώσεις για το πρόγραμμα «EU Changes Crete» προχώρησε και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέροντας αναλυτικά το τρόπο που ωφελήθηκε η πόλη των Χανίων μέσα από πόρους του Ευρωπαϊκού προγράμματος καθώς επίσης και τα έργα που υλοποιήθηκαν και θα υλοποιηθούν μέσα από τους συγκεκριμένους πόρους. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε « μια δράση που καλεί τους πολίτες να διαπιστώσουν τα οφέλη τα οποία έχουν εισπράξει συνολικά ως κοινωνία από την χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα Χανιά έχουν βελτιωθεί έχουν αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους και πολύ σημαντικά έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί και ακόμα πιο σημαντικά έργα θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα χάρις σε αυτούς τους πόρους. Εκτός από τα 12.500.000 που ήταν στο προηγούμενο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης θα δούμε στο επόμενο σχέδιο να δίνονται 25.000.000 μονάχα στο Δήμο Χανίων και όλα αυτά θα είναι σε πολύ σημαντικά έργα. Χαρακτηριστικό θα είναι πολύ μεγάλη κοινωνική δομή , η υπερδομή που θα φτιαχτεί στο πρώην χώρο του Ρεγγίνα. Εκεί σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα πολυόροφορο κτήριο που θα στεγάσει το σύνολο των κοινωνικών δομών του Δήμου. Παράλληλα να τονίσω ότι έργα όπως το ανατολικό ανάχωμα και μεγάλες αναπλάσεις στη οδό Σελίνου και Κισσάμου θα χρηματοδοτηθούν εν μέρη μέσω αυτών των πόρων.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειαρχής Κρήτης Νίκος Καλογέρης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι τα περισσότερα έργα που πραγματοποιούνται γίνονται μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Μάλιστα στις δηλώσεις του ο κ. Καλογέρης ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο νομός είναι ο βιολογικός στη Γεωργιούπολη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook