Το 2023 ανήκει στον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος κάνει πράγματα και θαύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο άλλοτε φορ του Πλατανιά και του ΟΦΗ κατέκτησε στις αρχές Νοεμβρίου τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη στο MLS νικώντας τον Λιονέλ Μέσι. Πέρα από αυτό όμως ο διεθνής στράικερ κέρδισε ακόμα μια σημαντική διάκριση

Αυτή της παρουσίας του στην κορυφαία ενδεκάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος για το 2023, με το MLS να ανακοινώνει την Τρίτη (28/11) τους κορυφαίους έντεκα παίκτες του πρωταθλήματος (ψήφισαν εκπρόσωποι του Τύπου, ποδοσφαιριστές και μέλη των τεχνικών επιτελείων των ομάδων) και μεταξύ αυτών να βρίσκεται και ο διεθνής κρητικός επιθετικός.

Από τους 11 ποδοσφαιριστές, οι 8 βρέθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα για πρώτη φορά στην καριέρα τους, ενώ συνολικά εκπροσωπούνται 8 χώρες και 7 διαφορετικοί σύλλογοι.

Όσο για το πρόσωπο που έλαμψε με την απουσία του αυτό δεν ήταν άλλο από τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ παρά τα 11 γκολ και τις 5 ασίστ που είχε στις 14 συμμετοχές του με την Ίντερ Μαϊάμι, ο οκτάκις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας  πλήρωσε το γεγονός πως η ομάδα του έμεινε εκτός των play offs.

Σημειώνεται πως από τους 11 ποδοσφαιριστές, οι 8 βρέθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα για πρώτη φορά στην καριέρα τους, ενώ συνολικά εκπροσωπούνται 8 χώρες και 7 διαφορετικοί σύλλογοι.

Η κορυφαία 11άδα του MLS για το 2023

Τερματοφύλακας: Ρόμαν Μπούρκι (St. Louis CITY SC)
Αμυντικοί: Ματ Μιάζγκα (FC Cincinnati), Τιμ Πάρκερ (St. Louis CITY SC), Γουόκερ Ζίμερμαν (Nashville SC)
Μέσοι: Λουτσιάνο “Λούτσο” Ακόστα (FC Cincinnati), Τιάγκο Αλμάδα (Atlanta United), Έκτορ Ερέρα (Houston Dynamo FC), Χάνι Μούκταρ (Nashville SC)
Επιθετικοί: Ντένις Μπουάνγκα (LAFC), Γιώργος Γιακουμάκης (Atlanta United), Χουάν “Κούτσο” Ερνάντεζ (Columbus Crew)

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook