Η αγωγή που κατέθεσαν 63 κάτοικοι των Αρμένων ενάντια στους νέους ιδιοκτήτες της περιοχής που βρίσκεται δίπλα στις πηγές του Πλατάνου αλλά και η ανταγωγή των νέων ιδιοκτητών σε βάρος των πρώτων, εκδικάστηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Οι 63 κάτοικοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι η νέα ιδιοκτησία έχει περιορίσει την πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στις πηγές του Πλατάνου που όπως είπαν έχουν ιστορική σημασία και αποτελούν χώρο μνήμης, μοναδικού φυσικού κάλους και πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα.

Όπως ανέφερε το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αρμένων, Γιώργος Καλλιβρετάκη, η εκτίμηση είναι ότι εντός του 2024 το δικαστήριο αναμένεται να έχει εκδώσει απόφαση τονίζοντας: «Εμείς θέλουμε ελεύθερη πρόσβαση και ό,τι προβλέπεται από τον νόμο για τα πέριξ των πηγών».

Θυμίζουμε ότι κάτοικοι τονίζουν ότι το ακίνητο είναι ακριβώς δίπλα στις πηγές όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Η εικόνα που ακολουθεί είναι πριν γίνει η νεα επένδυση όταν κάτοικοι των Αρμένων γιορταζαν την τελετή αγιασμού των υδάτων

Από την πλευρά τους οι νέοι ιδιοκτήτες επίσης έχουν προχωρήσει σε ανταγωγή προς τους ενάγοντες για ζημία και βλάβη ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook