Κωνσταντίνος Συλιγάρδος Κωνσταντίνος
Συλιγάρδος

Ενώ οι μαθητές των δημόσιων σχολείων, όπως προκύπτει, αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα τον διαγωνισμό, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Οι επιδόσεις των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων μάλιστα είναι πολύ καλύτερες όχι μόνο σε σε σύγκριση με τους μαθητές των δημοσίων σχολείων στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων πέτυχαν σε όλα υψηλότερες βαθμολογίες από τον μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων του ΟΟΣΑ.

Στην Ελλάδα έχουμε διαχρονικά κάποια ταμπού! Θέλουμε Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Δεν είναι κακό. Αρκεί οι υπηρεσίες που θα λαμβάνουμε θα είναι διακεκριμένες -premium- αψεγάδιαστες ή όπως αλλιώς θέλετε να τις πείτε αρκεί να είναι κορυφαίες. Αλλά αυτό δυστυχώς όπως από παντού προκύπτει δεν καταγράφεται ούτε στο δημόσιο σχολείο ούτε στο νοσοκομείο. Όχι δεν θέλω να τα πουλήσουμε και να τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα αφού αυτό για το ελληνικό dna δεν είναι συμβατό!

Ας ξαναπιάσουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή και ας σταματήσουμε τα συνθήματα που τελικά τόσα χρόνια δεν οδήγησαν πουθενά εκτός από την ήττα! Ήττα στα δημόσια νοσοκομεία,ήττα στα δημόσια σχολεία. Σταματήστε όμως να διαμαρτύρεστε! Αυτό ζητάτε,αυτό σας δίνουν,αυτό απολαμβάνετε!

Συνεχίστε να συντηρείτε τους μύθους για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία,που τελικά όμως οδηγούν στην γκρίνια και την απογοήτευση σας.

Θα μου πεις να κλείσουμε τα δημόσια και να τα κάνουμε όλα ιδιωτικά; Όχι! Να τα ξαναφτιάξουμε όλα απ την αρχή. Με αξιολόγηση,αυστηρότητα στον τρόπο που θα δομηθεί το σύστημα και πραγματική αξιοκρατία και ισονομία. Αλλά πάλι δεν το θέλετε…γιατί πως θα βολεύεστε…

Κώστας Συλιγάρδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook