Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων συνεδρίασε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στα γραφεία του θεσμικού φορέα της Επιχειρηματικότητας. Μετά από εισήγηση του προέδρου του κ. Αντώνη Ροκάκη αποφάσισε να αναλάβει στρατηγική πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση πολυδιάστατης και συναινετικής πρότασης του συνόλου των θεσμικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, επιστημονικών και παραγωγικών δυνάμεων των Χανίων προς την Ελληνική Πολιτεία για τις σημερινές κρίσιμες στρατηγικές προκλήσεις που θα διαμορφώσουν το Αναπτυξιακό τους Μέλλον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων αποφάσισε να προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του θεσμικού οργάνου της Επιχειρηματικότητας αφιερωμένη στη συναινετική συζήτηση για τη διαμόρφωση των αναλυτικών θέσεων της Επιχειρηματικής κοινότητας που θα κατατεθούν στον προτεινόμενο ευρύ θεσμικό διάλογο των μεταξύ των τοπικών φορέων.

Δείτε την εισήγηση του προέδρου, Αντώνη Ροκάκη, προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΧ

«Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονικά καμπή, η οποία  βρίσκει την Κοινωνία και την Οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αντιμέτωπες με τεράστιες στρατηγικές προκλήσεις για το Αναπτυξιακό τους Μέλλον. Προκλήσεις οι οποίες απαιτούν ευρύτερη συναίνεση, συστράτευση και στρατηγικό σχεδιασμό μεταξύ του συνόλου των Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών, Επιστημονικών και Παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Μια σειρά από κρίσιμες εξελίξεις προωθούνται σήμερα δυναμικά  σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο Κρήτης, με άμεσες επιπτώσεις στη ριζική αναμόρφωση του διοικητικού και παραγωγικού μοντέλου του Αναπτυξιακού Μέλλοντος των Χανίων. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Νερό & Διαχείριση (Δ.Ε.Υ.Α.): Επάρκεια, Λειτουργικότητα, Βιωσιμότητα.
  • Δικαιοσύνη & Εφετείο Χανίων: Ταχύτητα, Αποδοτικότητα, Προσβασιμότητα.
  • Μεταφορές & Β.Ο.Α.Κ- Ακτοπλοΐα: Αξιοπιστία, Αποτελεσματικότητα, Υλοποίηση.
  • Τρόφιμα & Αυτάρκεια: Καινοτομία, Ασφάλεια, Βιωσιμότητα.
  • Ενέργεια & Έρευνες υδρογονανθράκων Ν.Δ. των Χανίων: Ασφάλεια, Διαφοροποίηση, Ενημέρωση.
  • Τουρισμός & Αειφορία: Στρατηγική, Καινοτομία, Προστασία.

Το Επιμελητήριο Χανίων, αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, ως θεσμικός φορέας της Επιχειρηματικότητας, και απευθύνει πρόσκληση σε κοινή σύσκεψη εργασίας προς τους επικεφαλής της Πολιτικής, Αυτοδιοικητικής, Επιστημονικής και Παραγωγικής ηγεσίας των Χανίων. Στόχος να διαμορφωθεί άμεσα το συναινετικό και πολυδιάστατο στρατηγικό πλαίσιο – πρόταση των Χανίων για την επιδίωξη προς την Ελληνική Πολιτεία του αναγκαίου ευρύ διαλόγου και ουσιαστικών συμφωνιών για το Μέλλον των Χανίων.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook