Σε 15νθήμερη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας φαίνεται να προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, μετά από μια μακρά περίοδο κρίσης, όπου η παράταση των τελών κυκλοφορίας ήταν δίμηνη, στο οικονομικό επιτελείο θέλουν να στείλουν το μήνυμα της σταδιακής επιστροφής επιστροφής στην κανονικότητα.

Αυτό άλλωστε ίσχυσε την τελευταία προ-covid εποχή, όταν στις 30 Δεκεμβρίου του 2019 το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευε την Απόφαση, με την οποία τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 θα μπορούσαν να πληρωθούν χωρίς πρόστιμα, ως τις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΥΠΕΘΟ εξετάζουν τη ριζική αναμόρφωση των τελών κυκλοφορίας. Τα προηγούμενα χρόνια «έπαιξαν» πολλά σενάρια για σύνδεση των τελών με τις εκπομπές ρύπων και για τα παλαιότερα οχήματα. Τα σενάρια αυτά είναι βέβαιο ότι θα επαναξιολογηθούν υπό το νέο πρίσμα της «πράσινης» μετάβασης και των κινήτρων για ηλεκτροκίνηση, χωρίς φυσικά να υποτιμάται το ότι για να αποσυρθεί ο στόλος των παλαιότερων και ρυπογόνων αυτοκινήτων, θα απαιτηθεί «γερή» επένδυση από τους ιδιοκτήτες τους, που κατά τεκμήριο δεν διαθέτουν ανάλογη οικονομική ευχέρεια.

makthes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook