Στο Καστελόριζο διανυκτέρευσε η Ολυμπιακή Φλόγα την 2η μέρα της λαμπαδιοδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012 με λαμπαδηδρόμο τον Νικόλα Κακλαμανάκη.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλόϊας, Νίκος Κακλαμανάκης έτρεξε αγκαλιά με την κόρη του. Στους λαμπαδηδρόμους και η Στέλα Πιλάτου.

Τον βωμό άναψε στο νησί ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος δήλωσε: Ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές και ικανοποιήσεις που έχω ζήσει σαν πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το γεγονός ότι πήγε η φλόγα σε αυτό το πανέμορφο νησί, που μπορεί να είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά βρίσκεται τόσο κοντά στις καρδιές μας . Λαμπαδηδρόμοι ήταν πέντε κάτοικοι του νησιού, ο περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΕΟΕ, Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

Τη λαμπαδηδρομία στο Καστελόριζο παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.

Η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται σήμερα από με προορισμό τα Ιωάννινα.