Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Συμβασιούχων ΕΚΑΒ καταγγέλλει ότι η προκήρυξη 5Κ/2023 αποκλείει την πλειοψηφία των πάνω από 700 συμβασιούχων του ΕΚΑΒ και ζητά να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

«Μετά την δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης προκήρυξης 5κ/2023 γίνεται πλέον ξεκάθαρος ο εμπαιγμός της πολιτείας προς τους επικουρικούς Διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η κατανομή των θέσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην πλειοψηφία των 700 και πλέον συναδέλφων πανελλαδικά και επιπροσθέτως κλείνει το μάτι σε υποψηφίους χωρίς πιστοποίηση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, σε μια ειδικότητα που απαιτεί υψηλή εξειδίκευση, εμπειρία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών να είναι κατά πολύ περισσότερες από αυτές της γενικής κατηγορίας.

Επίσης με την συγκεκριμένη προκήρυξη, η ηγεσία του υπουργείου κερδίζει χρόνο χωρίς να δεσμευτεί ή να παρουσιάσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για πραγματοποίηση μελλοντικών προκηρύξεων η των προθέσεων των κυβερνόντων (όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι διάφοροι υπουργοί υγείας αρχής γενομένης, από τον κ. Κικίλια, ο οποίος διετέλεσε υπουργός υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.)

Επιπλέον η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και επιδίδεται σε παλινωδίες για ανανέωση της σύμβασης μας για 6 μήνες στην αρχή, που προκάλεσαν εύλογο εκνευρισμό και ένα θολό τοπίο με το τι μέλει γενέσθαι με τις συμβάσεις μας και να αισθανόμαστε και δικαιωμένοι τελικά με την ετήσια ανανέωση (χρυσώνοντας μας το χάπι). Η πολιτική είναι η επιστήμη του να μεταθέτει μια
απόφαση του παρόντος στο μέλλον, μέχρι αυτή να καταστεί πλέον άχρηστη.

Εμείς σαν συμβασιούχοι του Ε.Κ.Α.Β. και ως επί το πλείστον σε μεγάλο ποσοστό Διασώστες (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πιστοποιημένοι) και αφού βάλαμε πλάτη στο σύστημα εν μέσω πανδημίας.

Ζητούμε τα αυτονόητα και συγκεκριμένα:

Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων των συναδέλφων σε αόριστου χρόνου. Σημειωτέον, η μετατροπή αυτή μπορεί να γίνει με μια μόνο Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους διασώστες που έβαλαν πλάτη στο σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας, πολλοί από τους οποίους χάσανε δικούς τους ανθρώπους λόγω της νόσησης τους από τον κορονοιό, ενώ άλλοι νόσησαν βαριά με μετέπειτα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Πιστεύουμε μια ελάχιστη επιβράβευση αυτών των ανθρώπων να είναι τα παραπάνω μιας και κανένας δεν περισσεύει.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook