Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για την συνέχιση των προβλημάτων λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

Παράλληλα αναφέρεται στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και στο ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος για τις επιπτώσεις στον τομέα της υγείας.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η κατάσταση στη φροντίδα και περίθαλψη παιδιού και εφήβου από το δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί μας έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Αυτό οφείλεται στη συνειδητή απαξίωση και υποβάθμιση του συστήματος υγείας σε κάθε βαθμίδα.

Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των μονάδων φροντίδας έχουν δημιουργήσει κινδύνους για τη χειρουργική και ψυχιατρική αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Οι εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας έχουν οδηγήσει πολλούς υγειονομικούς σε παραίτηση. Τα μέτρα που λαμβάνονται από τις διοικήσεις, όπως τα «εντέλλεσθε» για υπερωρίες και μετακινήσεις γιατρών, καθώς και οι σοβαρές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και το ΕΚΑΒ, είναι ανησυχητικές.

Η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί κινδύνους για τις επιπτώσεις από τη μεταβίβαση μεγάλου μέρους του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων από το κράτος στους ασθενείς. Οι εκπρόσωποι γονέων, καθηγητών, κοινωνικών λειτουργών και γυναικών έχουν επισημάνει την ελλιπή διάγνωση παιδιών που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχιατρική εκτίμηση λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού. Τονίζουν επίσης την ανάγκη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τις ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας, τα σχέδια της κυβέρνησης για το “νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας” και την ανάγκη συμμετοχής σε κινητοποιήσεις για την απαίτηση ουσιαστικών βελτιώσεων.

Προχωράμε σε:

  • Ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλων των πολιτών για τις τραγικές επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Ανάγκη άμεσης μαζικής κινητοποίησης για τη διεκδίκηση στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • 2ωρη στάση εργασίας για όλο το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στις 31/01, από τη 1μμ έως τις 3μμ.
  • Συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 31 Ιανουαρίου 13:30, με αίτημα την άμεση πλήρη στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook