Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

«Το Νοσοκομείο μας πρέπει να ζήσει και για αυτό πρέπει να αγωνιστούν όλοι»

Αυτή ήταν η κοινή «κραυγή αγωνίας» των εκπροσώπων φορέων που μπαίνουν μπροστά σε μιαν εκστρατεία ενημέρωσης και διεκδίκησης για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χανίων και γενικότερα στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο  Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων  διοργανώνουν στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΧ ενημερωτική συνάντηση στην οποία καλούν όλους τους πολίτες.

Με βασικούς ομιλητές τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βαρδή Γεωργιακάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων Κυριάκο Γραμματικόπουλο, στόχος της εκδήλωσης είναι «να συζητήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, τις ανάγκες του και πως μπορούμε να συνεργαστούμε για την βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στο Νομό μας.»

Νωρίτερα και στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων αναμένεται να συζητηθούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων με την συμμετοχή των εργαζομένων και των γιατρών.

Παράλληλα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσαν πως θα διοργανωθεί συλλαλητήριο για την δημόσια υγεία, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα μπροστά από την Δημοτική Αγορά των Χανίων.

«Δυστυχώς το Νοσοκομείο μας δεν πάει καλά! Δυστυχώς έχει πάρα πολλά προβλήματα, πολλά τμήματα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και είδαμε τι γίνεται στην Παιδοχειρουργική και ήδη στέλνουμε τα παιδιά μας στο Ηράκλειο. Πάμε να σώσουμε όλοι μαζί το Νοσοκομείο μας» ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης.

«Μοναδικός μας σκοπός είναι η στήριξη του Νοσοκομείου» επεσήμανε ο Ευτύχης Κοντορινάκης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, τονίζοντας πως «η στήριξη της Δημόσιας υγείας, είναι η στήριξη της ζωή μας! Αφορά τα παιδιά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τους εαυτούς μας. Το νοσοκομείο μας όπως όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας όπως όλος ο χώρος της υγείας νοσεί. Έχει πρόβλημα και δεν πρέπει να το αφήσουμε να πάει παρακάτω αλλά να βάλουμε πλάτη για να ακολουθήσει το Νοσοκομείο μας ανοδική πορεία και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης επεσήμανε πως «η υγεία νοσεί και στα Χανιά. Καλούμε όλη την κοινωνία να έλθει το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο για να ενημερωθεί για την κατάσταση και το χάλι της υγείας».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Διονύσης Κωνσταντουδάκης ανέφερε: «Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι να είναι εδώ το απόγευμα της Τετάρτης για να μας ενημερώσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, ο σύλλογος εργαζομένων και οι γιατροί για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο. Μόνο αν ζήσει κάποιος – όπως έζησα πρόσφατα – τι τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι για να βγάλουν τη δουλειά τους τότε θα το καταλάβει. Με τι σθένος και αυταπάρνηση δουλεύουν για μας. Το θέμα δεν αφορά άμεσα αυτούς αλλά εμάς. Για αυτό πρέπει να είμαστε μαζί τους».

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook