Υπηρετώντας τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας στη  λήψη συλλογικών αποφάσεων που αφορούν το Ρέθυμνο, ο Δήμος Ρεθύμνης, προσκαλεί τους/τις συμπολίτες /-ισσες   στην ανοικτή συζήτηση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. 

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας είναι το στρατηγικό σχέδιο που προβλέπει τις απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές  ώστε να δημιουργηθεί,  σε επίπεδο Δήμου,   ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων για όλους. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και κτίρια ώστε να καταστούν προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, τόσο στην πόλη, όσο και σε βασικούς οικισμούς. 

Το Σ.Α.Π. χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο. 

Ο Δήμος Ρεθύμνης καλεί όλους τους πολίτες στη διαβούλευση, προκειμένου να συνδράμουν με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, στο σχεδιασμό που αφορά το κρίσιμο θέμα των μετακινήσεων και την προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο και τις δομές του.

Το σχέδιο εκπονείται από την εταιρεία Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. και θα παρουσιαστεί από τις κ.κ. Στεφανία Μαρκάδα, Μαρία Σίτη και Μαρίνα Μιχαηλίδου.

Ενημερωτικά επισημαίνεται για τους συμπολίτες με κινητική αναπηρία ότι το Δημαρχείο είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία από την είσοδο της οδού Γερακάρη (χρήση ανελκυστήρα με την ένδειξη «1ος όροφος»).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook