Εντείνονται οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει σε όλη την χώρα , η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ενάντια στο σχέδιο νόμου για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση καθώς πλησιάζει ο χρόνος κατά τον οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο.

Το πρωί του Σαββάτου σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκε πανελλαδική δράση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας.

Στα Χανιά η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δημαρχείο Χανίων με συναυλία και ενημέρωση των πολιτών για το νομοσχέδιο το οποίο όπως επισημαίνουν  προβλέπει την υπαγωγή όλων των διαφορετικών μοντέλων θεραπείας- απεξάρτησης υπό τη σκέπη ενός νέου φορέα.

Όπως καταγγέλλουν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση ουσιαστικά καταργούν το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Α:τόμων (ΚΕΘΕΑ) καθώς καταργείται η αυτονομία του και το “στεγνό” θεραπευτικό μοντέλο που εφαρμόζει.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόνοια για εξαρτήσεις, όπως ο τζόγος και το διαδίκτυο, που δεν αφορούν σε χρήση ουσιών.

Από την πλευρά τους και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ εκφράζουν την αγωνία τους και για το μέλλον των θεραπευτικών προγραμμάτων, αλλά και το δικό τους καθώς όπως αναφέρουν δεν εξασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, αφού δεν εξασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook