Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στόχος είναι, για το εν λόγω project, να συνεχιστεί και να εναρμονιστεί με το εκάστοτε περιβάλλον και σε άλλες περιοχές του Ηρακλείου.

Η ενημέρωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Η σύλληψη της ιδέας έγινε τη στιγμή της εργασίας στο πεδίο, ενώ αρωγός αποτέλεσε η ποικιλία των ερεθισμάτων που ανακύπτουν στο κοινωνικό περιβάλλον. Η έμπνευση προήλθε από το χώρο του θεάτρου και ειδικότερα από την τεχνική της παγωμένης εικόνας. Στήθηκε μία στατική θεματική εικόνα, που σκοπό είχε να αποτελέσει ένα πεδίο ανάπτυξης διαλόγου με τους παρευρισκόμενους-θεατές αυτού του «παγωμένου» θεάματος γύρω από το αλκοόλ.

Πόσος χρόνος, λεπτά χρειάζονται για να αφήσει κάποιος το κινητό του και να ευαισθητοποιηθεί για ένα άτομο που φαίνεται ότι μπορεί να ανήκει στο περιθώριο; Πόσο αντανακλαστικά οικείο μπορεί να φαντάζει το να βγάλει κάποιος μία φωτογραφία ενός θεάματος που προκαλεί το συναίσθημά του, αλλά τελικά πόσο συναισθηματικά εμπλέκεται με αυτόν τον τρόπο;

Ζητούμενο αποτέλεσε η συμμετοχή των παρευρισκόμενων, ώστε να στοχαστούν με αφορμή την εικόνα που συνκατασκευάστηκε. Στους συμμετέχοντες προκλήθηκε το ενδιαφέρον, τέθηκαν ερωτήματα, ενεργοποιήθηκε η φαντασία και το συναίσθημα μέσω της καλλιτεχνικής διαδραστικής απεικόνισης. Παράλληλα, η συνειδητή αποχή από μία εικόνα που δημιουργεί αποστροφή και αβολότητα, πιθανόν αντανακλά την αναστολή της ενσυναίσθησης. Στόχος της Κινητής Μονάδας είναι το συγκεκριμένου project να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί σε συνάρτηση με το εκάστοτε περιβάλλον παρέμβασης, μέσα από την αξιοποίηση και όλων των θεματικών της εξάρτησης.

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook