Μία εύκολη πεζοπορική διαδρομή θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 11-2-2024.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος:

«Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο πιο έξω από το χωριό Γαλίφα (υψόμ.350μ). Από λίγο δρόμο θα κατηφορίσουμε και θα φθάσουμε στην αρχαία εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (υψόμ.290μ), με πηγή νερού στο εσωτερικό της.

Στην συνέχεια θα κινηθούμε λίγο στο ρέμα και μετά σε χωματόδρομο και θα φθάσουμε στην Γαλιφιανή πετρόκτιστη καμάρα (υψόμ.240μ).

Στην συνέχεια από άσφαλτο και χωματόδρομο θα φθάσουμε στην εκκλησία της ‘Παναγίας Λημνιώτισσας’.Πάλι χωματόδρομος για την τοποθεσία ‘Τουπάκι’ Επισκοπής, όπου βρίσκεται ο τοιχογραφημένος ναός του Αγ.Γεωργίου (υψόμ.350μ), μέσα σε μικρό δασάκι από πεύκα.

Αφού απολαύσουμε την θέα στα γύρω χωριά, θα κατηφορίσουμε λίγο και θα περάσουμε από τον οικισμό ‘Χοχλακιές’ (υψόμ.320μ).

Στην συνέχεια πάλι από χωματόδρομο θα φθάσουμε στην τοποθεσία ‘Κακόπετρος’ όπου βρίσκεται η εκκλησία της Αγ.Τριάδος(υψόμ.420μ).

Στην συνέχεια από ελεύθερο πεδίο και χωματόδρομο θα τερματίσουμε στο χωριό Σμάρι(υψόμ.340μ).
Ω.Π. 4:30-5:00 Β.Δ. 1

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: Η β’ ομάδα θα κάνει την βόλτα της στο χωριό Γαλίφα και στην συνέχεια θα έρθει έξω από το χωριό στην Γαλιφιανή καμάρα για συνάντηση με την Α’ ομάδα. Και οι δύο ομάδες από κοινού θα φθάσουμε μέχρι την Αγ.Τριάδα που αναφέρουμε παραπάνω.
Από εδώ θα χωρίσουμε. Η Β’ ομάδα από άλλο χωματόδρομο θα κατηφορίσει για το χωριό Γαλίφα, κάνοντας μία κυκλική δηλαδή πορεία, μικρότερης διάρκειας.
Ω.Π. 2:30- 3:00 Β.Δ. 1

Στην συνέχεια η Β’ ομάδα φθάνοντας στο χωριό Γαλίφα, επιβιβάζεται στο λεωφορείο μας και έρχεται στο χωριό Σμάρι, όπου συναντιόνται και οι δύο ομάδες.
Αν θα υπάρξει φαγητό εδώ στο Σμάρι ή στο Καστέλι, θα υπάρξει ενημέρωση.

Αναχώρηση: α. 08:00 Είσοδος Κηποθέατρου Όασης (Καινούργια πόρτα) β. 08:05 Στάση Μπεντεβή (Στάνη)

Αρχηγός: Ρουσσάκης Δημήτρης τηλ:6977-721700

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook