Στην περιοχή του Αλαγνίου θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Η πορεία θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό Αλάγνι (υψόμ.450μ).

Θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον παλιό οικισμό “Ρούμα” ανατολικά του Αλαγνίου, με την παλιά εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το εντυπωσιακό αρκοσόλιο. Στην συνέχεια θα κατηφορίσει λίγο για τον ‘Κάτω Ρούμα’, σε μια  καταπράσινη ρεματιά από πλατάνια με την εκκλησία της Παναγίας.

Στην συνέχεια, μετά από λίγο σε χωματόδρομο θα επιβιβαστεί στο λεωφορείο με προορισμό τα αρχαία πατητήρια της περιοχής.

Στη συνέχεια, με κατεύθυνση νότια του χωριού θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην τοποθεσία ‘Θόλοι'(υψόμ.640μ) και στο εντυπωσιακό ενετικό φρούριο του 16ου αιώνα.

Στην συνέχεια, ο σύλλογος θα προχωρήσει κατηφορικά από μονοπάτι και θα περάσει από την παλιά εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (με οικόσημο των Κορνάρων) του 15ου αιώνα.

Προχωρώντας από μονοπάτι και προς το τέλος και από δρόμο, θα καταλήξει στην μονή ‘Παναγίας Σπηλιώτισσας’, ανάμεσα στο Χουδέτσι και τον Αγ.Βασίλειο (υψόμ.380μ) σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Στην συνέχεια θα επιβιβαστεί στο λεωφορείο και θα μεταβεί στις Αρχάνες για φαγητό.

Ω.Π.  4:30   Β.Δ.   1

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ: Όσοι επιθυμούν να περπατήσουν το μισό της πορείας μπορεί να γίνει. Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί και θα χωρίσουμε στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου από χωματόδρομο θα επιστρέψει η β’ ομάδα στο Αλάγνι. Από εκεί με το λεωφορείο θα έρθει στο χωριό Αγ.Βασίλειος, όπου η Παναγία η Σπηλιώτισσα είναι κοντά και μπορούν να την επισκεφθούν και τα μέλη της β’ ομάδας. Συνάντηση εδώ όλοι μαζί για την συνέχεια.

Αρχηγός: Φουντουλάκης Χάρης

Τηλ 2810224667 (καθημερινές 19:00-21:00) και 6977431796

Αναχώρηση: 08:00 (Από είσοδο κηποθέατρου Όασης, Πλατεία Κύπρου – Καινούργια πόρτα)

08:05 (Από Μπεντεβή)-Στάνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook