Το να έχεις μακριά, υγιή μαλλιά είναι ένας διαχρονικός στόχος ομορφιάς που πολλές από εμάς φιλοδοξούμε να επιτύχουμε. Ενώ υπάρχει πληθώρα προϊόντων στο εμπόριο που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα, μερικές φορές οι καλύτερες λύσεις βρίσκονται στην άνεση του σπιτιού μας.

Ας δούμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για να έχεις μακριά και υγιή μαλλιά.

Μασάζ με λάδι καρύδας
Μία από της παλαιότερες και πιο αγαπημένες θεραπείες για μακριά μαλλιά είναι το τακτικό μασάζ με λάδι καρύδας. Αυτό το φυσικό ελιξίριο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που θρέφουν της θύλακες της τρίχας, προωθώντας την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέποντας το σπάσιμο. Ζέστανε λίγο λάδι καρύδας και κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου. Άφησέ το για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ξεπλύνεις με ένα ήπιο σαμπουάν.

Αλόη βέρα
Η αλόη βέρα δεν είναι μόνο για την καταπράυνση των ηλιακών εγκαυμάτων κάνει, επίσης, θαύματα για τα μαλλιά σου. Τα πρωτεολυτικά ένζυμα στην αλόη βέρα προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, επιδιορθώνοντας τα κατεστραμμένα κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής. Εφάρμοσε φρέσκο τζελ αλόης απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, αφήνοντάς το για περίπου 45 λεπτά πριν το ξεπλύνεις. Η τακτική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε πιο μαλακά και μακριά μαλλιά.

Μάσκα αυγού
Τα αυγά αποτελούν μια δύναμη πρωτεϊνών, απαραίτητη για δυνατά και υγιή μαλλιά. Φτιάξε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών χτυπώντας ένα αυγό και εφαρμόζοντάς το σε νωπά μαλλιά. Άφησε το να δράσει για 20-30 λεπτά πριν το ξεπλύνεις με κρύο νερό.

Χυμός κρεμμυδιού
Αν και η μυρωδιά του μπορεί να είναι απωθητική, ο χυμός κρεμμυδιού είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών. Πλούσιος σε θείο, ο χυμός κρεμμυδιού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αναγεννά τους θύλακες των τριχών. Απλά ανακάτεψε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, στύψε με τα χέρια για να πάρεις τον χυμό και εφάρμοσε τον στο τριχωτό της κεφαλής. Άφησε το για 15-30 λεπτά πριν τον ξεπλύνεις καλά.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο ένα υγιεινό ρόφημα, αλλά και μια ισχυρή θεραπεία για μακριά μαλλιά. Περιέχει αντιοξειδωτικά που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέπουν την τριχόπτωση. Φτιάξε λίγο πράσινο τσάι, άφησε το να κρυώσει και χρησιμοποίησε το ως τελικό ξέβγαλμα μετά το λούσιμο. Η τακτική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε πιο πυκνά και πιο μακριά μαλλιά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook