Με τίτλο «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε» πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ στον κινηματογράφο Αστόρια με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Γιάννης Χριστοφοράκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του Κόμματος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλ. Μαρινάκης, Ν. Μανουσάκης και Δ. Βρύσαλης, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι δήμων της Κρήτης.

Μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Νίκο Κατσαράκη, Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τον Μιχάλη Σκουλά, Υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και τον Βαγγέλη Μαματζάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Από εδώ, από το Ηράκλειο, θέλουμε να στείλουμε το βροντερό μήνυμα που στείλαμε και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, όλη την Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα της μάχης, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ξεδιπλώνεται σε πάρα πολλά μέτωπα. Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ακόμα πιο δυνατής και αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Απέναντί μας έχουμε έναν αποφασισμένο αντίπαλο. Είναι η καπιταλιστική εργοδοσία και η εξουσία της, η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα του συστήματος που σε κάθε ευκαιρία της δίνουν συναίνεση, είναι οι εχθρικές για τον λαό κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τελικά αυτό το σάπιο σύστημα που μετρά τα πάντα με το κέρδος και θυσιάζει για αυτό όλες τις ανάγκες μας. Δεν είναι, όμως, ανίκητοι, δεν είναι παντοδύναμοι. Ειδικά όταν απέναντί τους έχουν τον λαό που είναι κι αυτός αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και του τα στερούν.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις μέρες, σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Αποδεικνύεται στα μπλόκα των αγροτών, στα συλλαλητήρια των φοιτητών, στις απεργιακές μάχες των εργατών.

Κάποιοι βέβαια εξακολουθούν να αναρωτιούνται πονηρά αν “υπάρχει αντιπολίτευση”, “ποιος θα αντιμετωπίσει την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη”, τι θα γίνει με την “κυριαρχία της ΝΔ” και με το “41%”; Κι όχι τυχαία αυτοί βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά. Την ίδια ώρα όμως που αγωνιούν, ψηφίζουν τα αντιδραστικά νομοσχέδια της ΝΔ και του Μητσοτάκη, ως δήθεν προοδευτικά. Το ίδιο έκαναν και χθες με το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, βοηθώντας μάλιστα την κυβέρνηση να καλύψει τις απώλειες της. Έτσι είναι: το να χέρι νίβει τ’ άλλο.

Είναι πλέον σαφές ότι σε κρίσιμα ζητήματα, όπως οι αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, ο επικίνδυνος νόμος για την επιστολική ψήφο, το χθεσινό νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί παραπέρα την τεκνοποίηση και την τεκνοθεσία και άλλα, η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη και τη συναίνεση αυτών των δυνάμεων. Έχει διαμορφωθεί αυτό που λέμε μια “συμπολιτευόμενη σικέ αντιπολίτευση”.

Το χειρότερο όμως είναι ότι παρουσιάζουν ως υπερασπιστή των λαϊκών δικαιωμάτων μια κυβέρνηση που κυριολεκτικά τσακίζει κάθε ένα από αυτά»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook