Ηχηρό μήνυμα συμπόρευσης και αγωνιστικότητας έστειλε από τα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γ.Γ. απηύθυνε κεντρική ομιλία με θέμα « «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε.» στο κατάμεστο Εθνικό Στάδιο Χανίων και μίλησε για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και σε φλέγοντα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας των Χανίων.

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στην Κρήτη τονίζοντας ότι «Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μεγάλα έργα υποδομής στην Κρήτη και την εξέλιξη όλων αυτών των έργων οι Κρητικοί θα μπορούν να την παρακολουθούν μέσω μιας πλατφόρμας στο διαδίκτυο. Όμως εκεί θα βρουν έργα για την σχολική στέγη που έβγαλε στο δρόμο εκατοντάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς της Κρήτης».

Ο ίδιος συνέχισε μιλώντας για το φλέγον ζήτημα της σχολικής στέγης στα Χανιά που αποτέλεσε αιτία να βγουν στους δρόμους δεκάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί τις τελευταίες εβδομάδες λέγοντας ότι «αν είναι δυνατόν το 2024 να υπάρχουν άστεγα σχολικά τμήματα που μεταφέρονται από αίθουσα σε αίθουσα, όπως γίνεται στο 4ο γυμνάσιο Χανίων. Υπάρχουν σχολεία όπως το μουσικό που τα παιδιά κάνουν μάθημα στους διαδρόμους και με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν. Υπάρχουν ειδικά σχολεία σε ακατάλληλα κτίρια όπως το 4ο ειδικό δημοτικό σχολείο στα Χανιά που φοιτούν περίπου 30 παιδιά. Ένα κτίριο ντροπή που δεν έχει πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Με δυο τουαλέτες για τα παιδιά χωρίς αναγκαίο εξοπλισμό. Αντίστοιχα στην Κίσσαμο περιμένουν ακόμα την κατασκευή σχολείων από το σεισμό του 2019 και εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια τα παιδιά στοιβάζονται σε κοντέινερ. Βέβαια εκτός από τα κτίρια και τις αίθουσες λείπουν και εκπαιδευτικοί. 600 κενά είχαν τα σχολεία σε όλη την Κρήτη μέχρι τον Δεκέμβριο.»

«Στο ίντερνετ θα βρουν οι Κρητικοί άραγε έργα για την αντιπλημμυρική και αντισεισμική τους προστασία; Ακόμα μετράνε τις πληγές στον Πλατανιά. Μήπως θα βρουν έργα που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος; Σε όλα αυτά η απάντηση θα είναι όχι. Το αντίθετο ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας που καμώνεται η κυβέρνηση ότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο από όπου όλοι έχουν να κερδίσουν αποτελεί τεράστια επένδυση μόνο για το κεφάλαιο.» τόνισε ο ίδιος

Για τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κρήτη και γενικότερα τον κλάδο του τουρισμού στο νησί ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «τα έσοδα της Περιφέρειας Κρήτης από τον τουρισμό ανήλθαν σε 5,1 δις ευρώ ενώ η άμεση συμβολή του τουρισμό στο ΑΕΠ της Περιφέρειας ανήλθε στο 51% με τις ίδιες προοπτικές ετοιμάζονται να υποδεχτούν την νέα τουριστική περίοδο. Αυτά όμως τα νούμερα περνούν κυριολεκτικά άνω από κορμιά των 50.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης. Σε καμία περίπτωση αυτή η κερδοφορία δεν συντελεί σε βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά το αντίθετο. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό καταγγέλλουν αμέτρητα εργατικά ατυχήματα, ατελείωτα ωράρια και απέραντη εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, απλήρωτες υπερωρίες κ.α. Αυτές οι συνθήκες έχουν οδηγήσει εκτίναξη εργασιακών ασθενειών. Και βέβαια μετά από 5 μήνες ξεζουμίσματος καλούνται να βγάλουν το χειμώνα με τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν μόνο για ένα τρίμηνο».

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Τώρα είναι η ώρα της μάχης, της αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε σήμερα στα Χανιά, σε ολόκληρη την Κρήτη.
Γιατί όταν ο πραγματικός αντίπαλος, το κεφάλαιο και η εξουσία του εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση, παίρνεις θέση μάχης απέναντί του, να σώσεις ό,τι σώζεται, δεν ξεκινάς από πριν να μετράς απώλειες. Άλλωστε η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ή πιο σωστά η αντεπίθεση με το ΚΚΕ.
Έχει ο αντίπαλος τις δυνάμεις του, στη φάση αυτή την κυβέρνηση της ΝΔ, αποφασισμένη να τα σαρώσει όλα, τα κόμματα που μόνιμα βάζουν πλάτη, το εχθρικό για το λαό κράτος του, τους μηχανισμούς του. Έχει όμως και η εργατική τάξη, ο λαός, τις δικές του δυνάμεις, τα δικά του όπλα, την οργάνωση, την αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη.
Τέτοιες δυνάμεις, τέτοια όπλα, αποδεικνύουν ότι διαθέτουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δίνουν μια μεγάλη μάχη με τα αγωνιστικά μπλόκα τους, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια τους για πάνω από ένα μήνα, οι εργάτες με τις απεργίες τους σε μια σειρά κλάδους.
Και έχουμε δρόμο ακόμα, ώστε νέες – εργατικές λαϊκές δυνάμεις να μπουν στη μάχη.
Αυτό πρέπει να γίνει κι αυτό θα γίνει μπροστά και στη μεγάλη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα στις 28 Φλεβάρη.
Γιατί σήμερα πρέπει να στηριχτεί το λαϊκό εισόδημα ενάντια στην ακρίβεια, με αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Για να καταργηθεί επιτέλους ο εμβληματικός μνημονιακός νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, που απαγορεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον βασικό μισθό, ο οποίος πρέπει να πάει άμεσα τουλάχιστον στα 900 ευρώ, για να επανέλθει η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.
Για να δοθούν πίσω στους εργαζόμενους τα κλεμμένα με τις τριετίες μιας ολόκληρης δεκαετίας και να αναπροσαρμοστούν αμέσως οι μισθοί, να πάρουν ανάσα οι εργαζόμενοι.
Ό,τι κι αν κάνουν η 28η του Φλεβάρη, η μέρα του εγκλήματος στα Τέμπη, θα είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα.
Θα είναι η μέρα που θα ακουστεί ξανά, το σύνθημα που συντάραξε μια ολόκληρη χώρα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Το οφείλουμε άλλωστε στις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν και στις οικογένειες τους.

Φίλες και φίλοι

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι στο δρόμο, στα μπλόκα του αγώνα και ήδη έχουν στραπατσάρει την κυβερνητική προπαγάνδα, τη συκοφαντία, την τρομοκρατία.
Και να ‘ταν μόνο αυτά, κατάφεραν ξανά και ξανά να αχρηστεύσουν τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί στενού δημοσιονομικού χώρου, που κάθε φορά επιστρατεύονται σε όσους διεκδικούν.
“Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού”, είπε ο Μητσοτάκης, δίνοντας απ’ την αρχή το σήμα πως το βαρέλι έχει αδειάσει προ πολλού, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, καπιταλιστών και ό,τι υπολείμματα έχουν απομείνει, αν έχουν κιόλας απομείνει, θα πάνε στους αγρότες. Τέτοια κοροϊδία…
Οι αγρότες όμως δεν επαιτούν, απαιτούν μέτρα για να μπορούν να επιβιώσουν στα χωριά τους, για να μπορούν να παράγουν. Γι’ αυτό διεκδικούν να στηριχτεί το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν στα προϊόντα τους οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, τις περικοπές της νέας ΚΑΠ και τις απανωτές καταστροφές στην παραγωγή τους.
Και έχουν δίκιο, γι’ αυτό και ο λαός είναι με το μέρος τους.


Ο λαός, όμως, είναι και με το μέρος και των παιδιών του, των φοιτητών που απαιτούν αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην κατατεθεί! Και διεκδικούν σύγχρονες αναβαθμισμένες σπουδές, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, πτυχία με αξία και όχι σε τιμοκατάλογο.
Και είναι με το μέρος τους γιατί έχει θυσιάσει πολλά για να καταφέρουν να μπουν τα παιδιά του στο πανεπιστήμιο.
Γιατί για τα παιδιά του λαού θα υπάρχει η ελάχιστη βάση εισαγωγής, ενώ για κάποιους λίγους, η ελάχιστη βάση πληρωμής.
Εδώ φίλες και φίλοι στους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα, στις διαδηλώσεις των φοιτητών, στους αγώνες των εργαζομένων, είναι η αντιπολίτευση που υποκριτικά ψάχνουν ορισμένοι.
Και οι της κυβέρνησης της ΝΔ, και ορισμένοι από τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά.
Και είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση με το ΚΚΕ μπροστά. Και η μόνη που υπολογίζει και μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει ακόμα το θράσος να κουνάει το δάχτυλο του 41%.
Γιατί αυτή η αντιπολίτευση είναι η πλειοψηφία και μπορεί να τα σαρώσει όλα!
Αλλά ποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ; Αυτοί που ψήφιζαν τα νομοσχέδιά της και ακόμα το κάνουν;
Αυτοί που έδωσαν προοδευτικό άλλοθι στον Μητσοτάκη, ψηφίζοντας τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία; Ας έρθουν να τα πουν εδώ τα περί παρένθετης μητρότητας, εδώ στα Χανιά, στην πόλη που στήθηκε ολόκληρο κέντρο εκμετάλλευσης γυναικών!
Ποιοι αγωνιούν αν υπάρχει αντιπολίτευση;
Αυτοί που μιλούν δήθεν για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και έχουν ψηφίσει την ΚΑΠ στην ΕΕ που τους έχει χαντακώσει, για να μην πούμε πως τους χαντάκωσαν οι ίδιοι όταν ήταν κυβέρνηση;
Αυτοί που κλαψουρίζουν γιατί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προσπερνά το άρθρο 16, αλλά θεωρούν λογικό να μπουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια;
Και βέβαια όλοι τους και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έχουν υπηρετήσει την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Ας αφήσουν λοιπόν, τις αναζητήσεις.
Γιατί η αντιπολίτευση οργανώνεται από τον ίδιο τον λαό και τους αγώνες του, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή.
Και βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την ΕΕ, την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν αυτή τη βάρβαρη στρατηγική.

Φίλες και φίλοι

Στους αγώνες του λαού μας, σε αυτούς που ξεδιπλώνονται σήμερα και στους ακόμα μεγαλύτερους που θα ξεδιπλωθούν αύριο, βρίσκεται η ελπίδα.
Και ίσως η μεγαλύτερη αξία αυτών των αγώνων είναι το μήνυμα που στέλνουν: Ότι ένα σημαντικό τμήμα του λαού και της νεολαίας δεν υπολογίζει πια ούτε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για “ανάπτυξη από την οποία θα επωφεληθούν όλοι”, ούτε αυτές των κομμάτων της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για “δίκαιη ανάπτυξη”, μέσα στην ΕΕ, μέσα σε αυτό το σύστημα, με τους εκμεταλλευτές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία.
Βλέπει στη δική του ενεργητική παρέμβαση και δράση τον μόνο δρόμο για να βελτιωθεί η ζωή του, για να αλλάξουν τα πράγματα και αυτή από μόνη της είναι μια κατάκτηση που πρέπει να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί.
Άλλωστε, είναι η ίδια η ζωή που διαψεύδει την ψεύτικη εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Γιατί σήμερα, που η ελληνική οικονομία είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης, φαίνονται ίσως πιο καθαρά και από ότι σε περιόδους κρίσης, οι “δύο Ελλάδες” που στην πραγματικότητα υπάρχουν και βρίσκονται σε σύγκρουση.
Από τη μία είναι η Ελλάδα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων των μεγαλοξενοδόχων.
–Είναι η Ελλάδα των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών που αύξησαν την κερδοφορία τους κατά 75%.
–Είναι η Ελλάδα των τραπεζών που κερδίζουν 1 δισ. ευρώ κάθε τρίμηνο.
–Είναι η Ελλάδα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που αύξησαν τον τζίρο τους κατά 11 δις. ευρώ πέρσι, επωφελούμενοι από την άνοδο των τιμών που βασανίζει τον λαό.
Και από την άλλη είναι η Ελλάδα των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου. Των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
–Αυτών που ζουν σήμερα με μισθούς που είναι πιο κάτω από τα επίπεδα του 2009, όταν η φορολογία, οι εισφορές και βέβαια οι τιμές στα πάντα δεν έχουν καμία σχέση με τότε.
–Αυτών που καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο το 95% των φορολογικών εσόδων, όταν το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει μόλις το 5%.
–Αυτοί που ματώνουν οικονομικά για την εκπαίδευση των παιδιών τους και εξαναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη έτσι και τους προκύψει κάποιο θέμα υγείας.
Αν, λοιπόν, συμβαίνουν αυτά σήμερα, ο καθένας καταλαβαίνει τι έρχεται αύριο, με την επαναφορά των ματωμένων πλεονασμάτων που έχει ήδη αποφασιστεί στην ΕΕ και βέβαια με το ισχυρό ενδεχόμενο μιας νέας ύφεσης, που πάλι θα προσπαθήσουν να φορτώσουν στον λαό, όπως τις προηγούμενες.
Μήπως όμως τα ίδια δεν τραβάνε οι λαοί και σε όλες τις χώρες της ΕΕ τηρουμένων των αναλογιών;
Όλοι έχουμε πλέον κάποιον γνωστό που ζει στο εξωτερικό και μαθαίνουμε ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο ονειρική όσο την παρουσιάζουν ορισμένα κόμματα που θέλουν να ξεπλύνουν την ΕΕ από τις ευθύνες της και υπόσχονται πάλι εύκολες λύσεις από τα πάνω, οι οποίες όμως ξέρουμε πλέον καλά ότι δεν υπάρχουν.
Γι’ αυτό άλλωστε οι λαοί βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διαδηλώνουν τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, με πολύ μεγαλύτερη ένταση και συχνότερα από ότι παλιότερα.
Και αυτό είναι επίσης ό,τι πιο ελπιδοφόρο.

Φίλες και φίλοι,
συντρόφισσες και σύντροφοι

Ιδιαίτερα σε αυτόν εδώ τον τόπο, στα Χανιά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και τις σφαγές που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που ρίχνουν όλο και μεγαλύτερο λάδι στη φωτιά.
Η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στην έπαυλή του εδώ στα Χανιά, μόνο τυχαία δεν ήταν.
Όπως δεν είναι τυχαίο ότι η βάση της Σούδας επεκτείνεται διαρκώς, ότι γίνεται αναφορά σε αυτή σε όλες τις συνεντεύξεις του πρέσβη των ΗΠΑ, αλλά και στο ανακοινωθέν του πρόσφατου γύρου του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, τον οποίο εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ.
Δυστυχώς, όλο αυτό το ενδιαφέρον αυτών των γερακιών για τα Χανιά, μόνο για καλό δεν είναι.
Γιατί ποιος μπορεί να χαίρεται, όταν ο τόπος του γίνεται πολεμικό ορμητήριο για να μπαίνουν στο στόχαστρο άλλοι λαοί, όπως είναι ο λαός της Παλαιστίνης που αντιμετωπίζει μια πραγματική γενοκτονία από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ;
Ποιος μπορεί αντίστοιχα να χαίρεται όταν ο τόπος του γίνεται μαγνήτης επιθέσεων από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, σε μια περίοδο που η κατάσταση πραγματικά μυρίζει μπαρούτι;
Το αποδεικνύουν αυτό οι πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των συμμάχων τους κατά της Υεμένης, του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου, οι απειλές των Αμερικανών για επίθεση στο έδαφος του Ιράν.
Τους νέους εξοπλισμούς που συζήτησαν εδώ ο Μητσοτάκης με τον Μπλίνκεν και ανακοινώθηκαν λίγο αργότερα, θα τους πληρώσει πάρα πολύ ακριβά για μία ακόμη φορά ο ελληνικός λαός, την ώρα που υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τις ανάγκες του.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αυτή η κούρσα εξοπλισμών στην οποία εμπλέκουν και τους δύο λαούς οι κυβερνήσεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας μας.
Το βλέπουμε αυτό άλλωστε πεντακάθαρα για μία ακόμα φορά αυτές τις μέρες, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στέλνει ελληνική φρεγάτα χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα, στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και το πλήρωμά της στο στόμα του λύκου, για τη στήριξη των επιχειρήσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που προστίθεται στην εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, η οποία συνεχίζεται με νέες αποστολές εξοπλισμού, στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.
Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου.
Και ας πάψει η κυβέρνηση να επικαλείται υποκριτικά την ασφάλεια των ναυτεργατών, γιατί αυτοί έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση σε ταξίδια στις εμπόλεμες ζώνες και αρνούνται να θυσιάσουν τη ζωή τους για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Δεκάδες είναι όμως και οι δημόσιες διαμαρτυρίες στρατευμένων που υπηρετούν τη θητεία τους, ενώ μόνο τυχαία δεν είναι η αύξηση των παραιτήσεων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και απαιτεί να μην σταλεί καμιά Φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κανένας Έλληνας αξιωματικός, ναύτης, στρατιώτης στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις ευρωατλαντικές αποστολές.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, το προσωπικό τους, οι φρεγάτες και τα άλλα στρατιωτικά μέσα, έχουν την ευθύνη να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά την υδρόγειο και στην προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά και ζήτημα ανθρωπιάς και δικαιοσύνης, να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και τους πολέμους, για το κλείσιμο όλων των ξένων πολεμικών βάσεων.
Το ότι όλα τα άλλα κόμματα δεν μιλούν στον λαό για αυτά, το ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση γύρω από αυτά τα ζητήματα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπαρκτά ή σοβαρά. Κάθε άλλο. Σημαίνει ότι είναι τόσο ταυτισμένοι που δεν έχουν τι να πουν, σε τι να αντιπαρατεθούν.
Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις σε κανέναν μακελάρη. Η μόνη του δέσμευση είναι η ασφάλεια, το δίκιο του ελληνικού λαού και των άλλων λαών με τους οποίους δεν έχει να χωρίσει τίποτα.
Γι’ αυτό θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα, να θέτει αυτά τα ζητήματα πολύ ψηλά στις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος.

Φίλες και φίλοι
συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα είναι που χρεοκοπούν τα ψέματα, οι αυταπάτες και οι εφησυχασμοί.
Γι’ αυτό επιστρατεύονται το «μαστίγιο», η καταστολή, ο κοινωνικός αυτοματισμός, η προσπάθεια να καλλιεργηθεί η ηττοπάθεια.
Όμως σήμερα οι δυνατότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες, υπάρχουν περιθώρια για να στριμωχτούν κι άλλο η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, να τα βρουν ακόμα περισσότερο σκούρα, από την είσοδο και νέων δυνάμεων στην πάλη.
Σε αυτήν την πάλη ο λαός και η νεολαία έχουν μπροστά και δίπλα τους το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πολύτιμα στηρίγματα στον δίκαιο αγώνα τους.
Έχουν να ακουμπήσουν στην πολιτική του Κόμματος, που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, δείχνοντας ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει τη ζωή του σε σύγκρουση με τη στρατηγική της κερδοφορίας και με την αντιλαϊκή συναίνεση των άλλων κομμάτων.
Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία.
Για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, τη σοσιαλιστική-κομμουνιστική, όπου ο εργαζόμενος είναι οργανωτής της δικής του εξουσίας, με τον πλούτο και τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία.
Στην πορεία του αγώνα για αυτή την εργατική-λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία, μπορούν ο λαός και οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην απόσπαση και νέων κατακτήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Μόνο αν συνδεθεί με αυτή την προοπτική το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδύεται σήμερα, θα μετατραπεί σε ένα ισχυρό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί ολομέτωπα, με το κεφάλαιο και την στρατηγική του.
Βαδίζουμε με αυτήν την πυξίδα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά και αισιοδοξίας.
Και η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα είναι η καλύτερη συμβολή σε αυτή την υπόθεση.
Γιατί θα δώσει ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες και σε όσους προσφέρουν συναίνεση, ότι ο λαός και η νεολαία είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των αναγκών τους, ότι δεν δέχονται πια να τις βλέπουν να θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων.
Θα δώσει μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της ΕΕ, που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται και αυτοί στους δρόμους του αγώνα.
Θα είναι ένα χαστούκι που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, εκεί που μέσα σε κλειστές αίθουσες τα διάφορα κοράκια της Κομισιόν και τα λόμπι της ΕΕ μηχανορραφούν απέναντι στους λαούς για να κερδίζουν τρελά τα αφεντικά τους.
Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, στον δρόμο του αγώνα. Και τον Ιούνη στις Ευρωεκλογές, ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!
Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά, θα τα καταφέρουμε!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook