Σε μια «τρανταχτή» κίνηση προχωράει η Βρετανική κυβέρνηση περιορίζοντας το μέγιστο ποντάρισμα που μπορούν να τοποθετήσουν οι νεότεροι παίκτες σε RNG παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, το μέγιστο όριο ανά περιστροφή αναμένεται να τεθεί στις 2 λίρες, για όσους είναι κάτω των 25 ετών, και στις 5 λίρες για όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τα 25 έτη αντίστοιχα. Να σημειωθεί πως αν και θεωρητικά δεν υπάρχει μέγιστο όριο στα Βρετανικά live online casino, οι περισσότερες πλατφόρμες έχουν θέσει από μόνες τους ορισμένα όρια ώστε να αποτρέψουν τυχόν προβληματικές συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση Fonbet 2024 – Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Στο White Paper που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2023 υπολογιζόταν πως το μέγιστο όριο θα ήταν 8,5 λίρες το οποίο θα προκαλούσε ζημία 185 εκατ. λιρών στην βιομηχανία. Μάλιστα, ο Υπουργός Εργασίας, Carolyn Harris, που είναι και πρόεδρος της επιτροπής υπεύθυνου παιχνιδιού επευφήμησε την απόφαση της κυβέρνησης αλλά συνεχίζει να πιστεύει πως αυτή η κίνηση δεν είναι αρκετή.

Στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε πως το μέγιστο όριο των 2 λιρών θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες. Επίσης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση ευνοεί την βιομηχανία τυχερών παιγνίων, τονίζοντας πως θα πρέπει να αναθεωρήσει.

Το περασμένο έτος 4 από τα 11 δισ. του τζίρου τυχερών παιγνίων προήλθε από τον διαδικτυακό τομέα με τα 3,2 δισ. να προέρχονται από παιχνίδια RNG. Στο White Paper προτάθηκε και τη σύσταση ελέγχων οικονομικής κατάστασης που θα λαμβάνουν υπόψιν τραπεζικές καταθέσεις, χρεωκοπίες, ακόμα και στατιστικά βάσει ταχυδρομικού κώδικα.

Το όριο απώλειας θα ενεργοποιείται όταν κάποιος παίκτης χάσει 1000 λίρες μέσα σε 24 ώρες ή 2000 λίρες σε διάρκεια 90 ημερών. Άλλη μια πιθανή αλλαγή θα είναι η προσθήκη ενός νέου μικρού φόρου που θα πληρώνουν οι πλατφόρμες το οποίο θα επενδύεται σε ταμεία προγραμμάτων κατά του προβληματικού στοιχηματισμού. Το κράτος οφείλει να είναι πολύ προσεκτικό με τις επικείμενες αλλαγές καθώς αυτές μπορεί να οδηγήσουν τους ευάλωτους παίκτες σε παράνομους ιστοτόπους.!Διαβάστε περισσότερα νέα και προγνωστικά στο Foxbet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook