Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου εξαιτίας αγωγών που εκκρεμούν σε βάρος του, περιέγραψε στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οροπεδίου Λασιθίου ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασάκης.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της, η νέα Δημοτική Αρχή αναφέρει πως «τα τελευταία χρόνια ο Δήμος χρεώθηκε με ποσό άνω των 500.000 ευρώ μόνο για την αγορά φωτιστικών και ηλεκτρολογικού υλικού ενώ το συνολικό ποσό των αγωγών που εκκρεμούν σε βάρος του, λόγω της διαχείρισης του πρώην Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, ξεπερνά τις 628.000 ευρώ.

Πέραν αυτών όμως φαίνεται πως από τη μια αγωγή του προμηθευτή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού έκανε «φτερά» ο  βασικός κορμός, σχεδόν 400 σελίδων, όπου γίνεται αναλυτική αναφορά στο τι υλικό παραλήφθηκε.

Επίσης στους παραλήπτες του ηλεκτρολογικού υλικού στο Δήμο Οροπεδίου εμφανίζεται τουλάχιστον ένα πρόσωπο που δεν ήταν ούτε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, όταν έγινε η παραλαβή, ούτε με σχέση άλλης συνεργασίας ως προσωπικό του Δήμου.

Και βέβαια όλο αυτό το υλικό, που εμφανίζεται να έχει αγοράσει ο Δήμος, αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε καμιά αποθήκη του, για την ακρίβεια δεν βρέθηκε ούτε λαμπτήρας.

Ο κ. Αθανασάκης, τόνισε πως είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση όλης αυτής της κατάστασης  και αν φθάσουν να εκδικαστούν οι αγωγές στα δικαστήρια και δικαιωθούν οι προμηθευτές θα έλθει σε πολύ δυσχερή θέση ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο κ. Στεφανάκης πάντως φάνηκε να ενδιαφέρθηκε περισσότερο για το τυπικό της όλης υπόθεσης δηλαδή για το ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί από τη Δημοτική Επιτροπή κι όχι να τεθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, και λιγότερο για το βάρος που κληροδότησε στο Δήμο όπου θήτευσε επί εννέα χρόνια.

Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Αθανασάκη λέγοντας πως αυτό που κάνει είναι «λαϊκισμός» με το νυν Δήμαρχο να αναρωτιέται από πότε είναι λαϊκισμός το ενδιαφέρον για την πορεία και το μέλλον του Δήμου μέσα σε αυτό το ζοφερό τοπίο χρεών και αγωγών».

Τα αρχεία της Σχολικής Επιτροπής

Ακόμα στην Ειδική Συνεδρίαση τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα, των αρχείων της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία η νέα πρόεδρος της Επιτροπής  και αντιδήμαρχος Ελευθερία Κρασανάκη έχει ζητήσει εγγράφως τρείς φορές από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ακόμα το αρχείο με τα πρακτικά και όλα τα αναγκαία έγγραφα, η ίδια αναφέρει πως δεν της έχει παραδοθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook