Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 η πρόταση, όπως αυτή συντάχθηκε από το νομικό σύμβουλο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασάκης για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για διερεύνηση της νομιμότητας προμήθειας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και υλικού, αξίας άνω των 400.000 ευρώ, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Όπως αναφέρει μέσα από ανακοίνωσή του ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, «φάκελος με τα έγγραφα και όλα τα αναγκαία στοιχεία έχει ετοιμαστεί από την πλευρά του Δήμου και θα προωθηθεί στις Αρμόδιες Αρχές για έλεγχο καθώς διαπιστώνεται σειρά παρατυπιών ενώ η εταιρεία που προμήθευσε το ηλεκτρολογικό υλικό έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη απαιτώντας πληρωμές, μέσω αγωγών, από το Δήμο για τις συγκεκριμένες προμήθειες.

Είναι αξιοσημείωτο πως ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης εξέδωσε ανακοίνωση- ότι προσέφυγε στον Εισαγγελέα κι όλες τις αρμόδιες Αρχές ισχυριζόμενος πως «βάλλεται»  μέσω «ανυπόστατων και συκοφαντικών ισχυρισμών» της νέας Δημοτικής Αρχής για τα πεπραγμένα του στο Δήμο- όταν τέθηκε η πρόταση το συγκεκριμένο θέμα να φθάσει στους αρμόδιους φορείς για έλεγχο της νομιμότητας του, το καταψήφισε.

Αντίθετα ζήτησε να συγκροτηθεί επιτροπή εντός του Δήμου που θα εξετάσει τι προμήθειες ηλεκτρολογικού υλικού έγιναν, αν οι τιμές ήταν σωστές, ποιοι το παρέλαβαν κ.τ.λ, πράγμα που επί των ημερών του μάλλον ήταν περιττό να γίνει φθάνοντας σήμερα οι προμηθευτές να απαιτούν υπέρογκα ποσά για φωτιστικά, λάμπες κ.α. που ουδείς γνωρίζει την τύχη τους.

Η στάση του κ. Στεφανάκη δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς η νέα Δημοτική Αρχή εύλογα αναρωτιέται:

Ποιος κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο με το ονοματεπώνυμο του και ποιος του επέρριψε ευθύνες ως προς την συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να νιώσει την ανάγκη να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα;

Δεν είναι ο ίδιος ο κ. Στεφανάκης που διαρκώς ζητά όλα να βγουν στο φως, τώρα γιατί καταψηφίζει την πρόταση να πάει το θέμα και να ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές;

Ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε ή δεν έχουμε υποχρέωση να ελέγξουμε μια προμήθεια υλικού τέτοιας αξίας εφόσον έχουν κατατεθεί αγωγές σε βάρος του Δήμου με οικονομικές απαιτήσεις δυσθεώρητες; Και μάλιστα όταν ο ίδιος ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας έχει προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που οι αγωγές αυτές επιδικαστούν σε βάρος του Δήμου Οροπεδίου ούτε το προσωπικό του θα μπορεί να πληρωθεί ούτε και ο ίδιος ο Δήμος να λειτουργήσει. Αυτό είναι το καλό του Δήμου που επιδιώκει ο κ. Στεφανάκης;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook