Το νέο αυτό έργο, με τίτλο “Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη”, είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη, δοσμένο μέσα από τα μάτια των μικρών μαθητών! Υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου μουσικού Νίκου Περάκη, οι μαθητές θα γνωρίσουν τα σημαντικά βιογραφικά στοιχεία του Μίκη Θεοδωράκη, θα ανακαλύψουν κάποιους από τους μουσικούς θησαυρούς του και θα εκφραστούν θεατρικά και  εικαστικά μέσα από τα μουσικά του έργα. Επιπλέον, σκοπός είναι να υπογραμμιστεί η συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία του δικτύου ως ένα θετικό παράδειγμα πρακτικής μεταξύ σχολείων της πόλης, για ένα θέμα κοινού ενδιαφέροντος και να παρουσιαστούν, σε ανοιχτή εκδήλωση, τα αποτελέσματα του προγράμματος αποδίδοντας φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα-Χανιώτη μουσικοσυνθέτη για την τεράστια πολιτισμική κληρονομία που χάρισε.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς αυτής, την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν εχθές οι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων, μια συνάντηση στην οποία καθορίστηκαν οι δραστηριότητες και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος. Το δίκτυο των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων αποτελείται από: το 1ο, 3ο, 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, το 2ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου, το Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα, το 2ο, 5ο, 19ο και 27ο Νηπιαγωγείο Χανίων, το Νηπιαγωγείο Χωραφακιών και το 2ο Νηπιαγωγείο Περιβολίων.

Το 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους φίλους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην υλοποίηση αυτής της πολύτιμης συνεργασίας. «Το ταξίδι μας ξεκινά, και μαζί ανυπομονούμε να πετάξουμε ψηλά, εξερευνώντας τον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη και ενώνοντας τις καρδιές μας μέσα από τη μαγεία της τέχνης και του πολιτισμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook