Η «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών», αποτελεί σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της αναγκαιότητας σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών.  

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης, Γωγώ Μηλάκη, ανέφερε ότι: «Η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών αποτελεί μια σημαντική ημέρα ανάδειξης των διαχρονικών επιτευγμάτων των γυναικών στην κοινωνία, την εκπαίδευση, τις επιστήμες, την οικονομία, τον πολιτισμό, τις τέχνες και την πολιτική. Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ισότητας των Φύλων 2023-2025, με βασικούς άξονες την πρόληψη και την εξάλειψη των στερεοτύπων λόγω φύλου, της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας,  της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης παιδιών και εφήβων».

Με αφορμή την ημέρα αυτή η Περιφέρεια Κρήτης, Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης προχώρησαν στην έκδοση του βιβλίου/ημερολογίου «Η Τέχνη ως Μέσο Ευαισθητοποίησης για την Προώθηση της Έμφυλης Ισότητας», με τη συνεργασία σχολείων, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, γυναικείων συλλόγων και φορέων.

Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Κατά του Καρκίνου Στόχος – Πρόληψη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, συνδιοργανώνουν δράση ενημέρωσης για τη δύναμη της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλ. Ελευθερίας, από τις 09:00 έως τις 13:30 και κατά τη διάρκειά της η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιεί δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Επιπροσθέτως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμος Μυλοποτάμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των γυναικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης, με τίτλο:  «Δράσεις ενάντια στις επικίνδυνες συμπεριφορές, την παραβατικότητα, τη χρήση ουσιών από εφήβους. Παρέμβαση στο άτομο, την οικογένεια, το σχολείο, την κοινότητα», που υλοποιείται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook