Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines και οι επιβάτες της βρίσκονται σε μια τάφρο στον ωκεανό, αφού ο πιλότος έριξε το αεροπλάνο ως μέρος μιας συνωμοσίας μαζικής δολοφονίας-αυτοκτονίας, ισχυρίζεται Βρετανός ειδικός της αεροπορίας.

Ο Βρετανός πιλότος Simon Hardy συμμετείχε στην επίσημη έρευνα για το Boeing 777, το οποίο εξαφανίστηκε πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας στις 8 Μαρτίου 2014 και δεν βρέθηκε ποτέ.

Το 2015, προσλήφθηκε από το Γραφείο Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας για να εντοπίσει το χαμένο αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίστηκε 39 λεπτά αφού αναχώρησε από την Κuala Lumpur για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και μέλη πληρώματος.

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines και οι επιβάτες της είναι ενταφιασμένοι σε μια ωκεάνια τάφρο, σύμφωνα με Βρετανό ειδικό της αεροπορίας.

Ο Hardy χρησιμοποίησε τους καλύτερους προσομοιωτές πτήσης στον κόσμο για να εντοπίσει την τοποθεσία του τζετ, ανέφερε η Sun.

Ο Hardy είπε στη Sun ότι πιστεύει ότι ο πιλότος του αεροπλάνου, Ζαχαρί Αχμάντ Σαχ, είχε σχεδιάσει να σκοτώσει όλους όσοι βρίσκονταν στο αεροπλάνο – και ένιωσε μία αρρωστημένη ευχαρίστηση εκτελώντας το σχέδιο αυτοκτονίας του.

Zaharie Ahmad Shah, πιλότος της πτήσης της Malaysian Airlines.

Το FBI κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα εν μέσω της αρχικής έρευνας.

Ο Hardy θεωρεί ότι ο Σαχ, 53 ετών, είχε στόχο να θάψει το αεροπλάνο στη Ζώνη Geelvinck, μια τάφρο που εκτείνεται εκατοντάδες μίλια κάτω από τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ο Βρετανός πιλότος Σάιμον Χάρντι

Δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει τη θεωρία του πριν ακυρωθεί η έρευνα το 2017, αλλά είναι πεπεισμένος ότι το αεροπλάνο κατέληξε στην επιρρεπή σε σεισμούς περιοχή.

Που βασίζεται η θεωρία του για την πτήση της Malaysian Airlines

Σύμφωνα με τον Hardy, «ακόμα και αν κατάφερνες να το [το αεροπλάνο] οδηγήσεις εκεί, θα μπορούσε να θαφτεί από βράχια μέσα σε λίγα χρόνια, οπότε μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στον πυθμένα της θάλασσας, καλυμμένο».

Η θεωρία του βασίζεται σε ενδείξεις, όπως τα αιτήματα για επιπλέον καύσιμα και οξυγόνο για τον θάλαμο των πιλότων, αλλά όχι για την καμπίνα, πριν από την απογείωση του αεροσκάφους, καθώς και στην έλλειψη συντριμμιών και περίεργων σημάτων δορυφόρου.

Το επιπλέον καύσιμο και οξυγόνο θα επέτρεπαν στον πιλότο να πετάξει το αεροπλάνο χωρίς να γίνει αντιληπτός, για επιπλέον επτά ώρες, στην μέση του πουθενά, με τους επιβάτες και το πλήρωμα να λιποθυμούν πριν εγκαταλείψει το αεροσκάφος, ισχυρίζεται ο Hardy.

Μόνο μερικά κομμάτια του εξαφανισμένου αεροπλάνου ανασύρθηκαν ποτέ, ανάμεσά τους ένα φλαπερόν, μέρος ενός φτερού, που εμφανίστηκε στο νησί Ρεϋνιόν, περίπου 425 μίλια δυτικά της Μαδαγασκάρης, για το οποίο Γάλλοι ειδικοί είπαν ότι ήταν σε καθοδική θέση.

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook