Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή συνεχίζεται η δράση  “Περπατάμε γνωρίζοντας τον τόπο μας”, που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά , σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η επόμενη πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 12:00μ.μ., στην Κοινότητα Γλώσσας Κολυμπαρίου, σε συνεργασία με  τον Πολιτιστικό- Εξωραϊστικό Σύλλογο και το Τοπικό Συμβούλιο Γλώσσας.

Η διαδρομή θα είναι κυκλική, ήπιας δυσκολίας, απόστασης περίπου 6χλμ και συνιστάται ελαφρύς ρουχισμός, κατάλληλα παπούτσια και  νερό.  Στην πεζοπορία θα συμμετέχει το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού του τοπικού τμήματος Κισσάμου, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Στην επιστροφή οι συμμετέχοντες θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα με χόρτα που θα έχουν παρασκευάσει μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού  Συλλόγου Γλώσσας.

Παράλληλα, στην Κοινότητα Γλώσσας Κολυμπαρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 η δράση για τη διάδοση της Τέχνης της Συλλογής και Αξιοποίησης των Άγριων Χόρτων της Κρητικής Γης, “Πάμε για Χόρτα; Άνοιξη 2024” που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πλατανιά και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας.

  • Σάββατο 23/3,  Ώρα 11.00 π.μ.

         Μαθαίνουμε και μαζεύουμε χόρτα

  • Κυριακή 24/3,  Ώρα 12.00 μ.μ.

          Παρασκευάζουμε καλιτσούνια και παραδοσιακά φαγητά

       Στις 15.00 μ.μ., τα απολαμβάνουμε όλοι μαζί

  • Σημείο συνάντησης Δημοτικό Σχολείο,  Πλατεία Γλώσσας
  •  Πληροφορίες : 6978330718

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook