Τα κύματα στην περιοχή που κατέπεσε το μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ ήταν τεράστια, όπως φαίνεται και σε βίντεο που τράβηξαν επιβαίνοντες σε σκάφος που έσπευσε να βοηθήσει στην διάσωση του υποσμηναγού. 

Ο πιλότος έμεινε για μιάμιση ώρα στη θάλασσα με τη λέμβο του, καθώς τα μεγάλα κύματα τον είχαν παρασύρει και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν εύκολα. Ο κίνδυνος για τον 29χρονο επισμηναγό που εκτινάχθηκε με το ειδικό κάθισμα από το F16 ήταν μεγάλος, ενώ και τα σκάφη ήταν δύσκολο να κινηθούν στην συγκεκριμένη περιοχή. 

O καπετάνιος του πλοιαρίου, «Εμμάνουελ Μπρόνερ», και η οργάνωση Sea Shepherd, ανέβασαν ένα βίντεο από την αποστολή διάσωσης του 29χρονου πιλότου,  αφού ειδοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν για την περισυλλογή του.

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook