Μια ακόμη χρηματική εγγύηση – μαμούθ επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο για την υπόθεση της σύμβασης 717 που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις χρηματικές εγγυήσεις που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ που επέβαλε η δικαιοσύνη στους δυο πρώτους κατηγορούμενους στην υπόθεση ένας ακόμη που συνδέεται με την ΕΡΓΟΣΕ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, ο τρίτος κατά σειρά που πέρασε το κατώφλι της ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, αφέθηκε ελεύθερος με υψηλή εγγυοδοσία αλλά και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τις επόμενες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι της αρμόδιας ανακρίτριας ο ένας μετά τον άλλον οι συνολικά 23 κατηγορούμενοι στην υπόθεση προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για σειρά αδικημάτων. Μάλιστα, αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι ο κύκλος των απολογιών, εκτός απροόπτου, θα κλείσει μέχρι το τέλος Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη δυο κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους , αφέθηκαν ελεύθεροι με υψηλές εγγυήσεις 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στο δεύτερο και επιπλέον τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook