Με αφορμή κινητοποίηση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο ίδρυμα Αγίας Σοφία στον Αποκόρωνα, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αποκορώνου και ο Μητροπολίτης Κυδωνιάς και Αποκορώνου Δαμασκηνός παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευή.

Η διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα στο ίδρυμα Αγίας Σοφίας έχει ως στόχο την μαζική κινητοποίηση των πολιτών του Αποκόρωνα και όχι μόνο ενάντια στο έργο κατασκευής γραμμής πυλώνων υψηλής τάσης από τα Χανιά ως τη Δαμάστα.

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στο γεγονός στο οποίο πρόκειται να συμβεί στο επόμενο διάστημα με τους πυλώνες υψηλής τάσης που θα περνάνε από πολλά μέρη τόσο στο δήμο Χανίων και στο δήμο Αποκορώνου βρίσκομαι εδώ να εκφράσω και εγώ τη διαμαρτυρία μου και ως πρόσωπο και ως μητρόπολη και ως πρόεδρος του ιδρύματος Αγίας Σοφίας. Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να μεταφέρουν το ρεύμα όπως εκείνοι επιθυμούν. Τόσα μπορούν να γίνουν».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η. απόφαση του ΑΔΜΗΕ στον Αποκόρωνα μας βρίσκει όλους ενωμένους, δυνατούς το δημοτικό συμβούλιο και σύσσωμο τον λαό του Αποκόρωνα. Και είναι δεδομένο ότι την Κυριακή, με την παρουσίας μας να ενώσουμε την ψυχή μας, την φωνή μας για ένα καλύτερο αύριο. Εμείς λέμε ότι αυτό το περιβαλλοντικό «έκτρωμα» θα πρέπει να αποτραπεί. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με την ενεργειακή αναβάθμιση της Κρήτης αλλά με την σχεδιαζόμενη ενεργειακή αναβάθμιση. Συμβιβασμούς και εκπτώσεις στο περιβάλλον δεν κάνουμε».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αποκορώνου Ανδρέας Κουκλινός ανέφερε ότι «την Κυριακή το απόγευμα σύσσωμη η κοινωνία του Αποκορώνου λέει ένα όχι στο έργο που σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ που η υλοποίηση του θα προκαλέσει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Οφείλουμε όλοι με κάθε μέσο να προστατεύσουμε την κληρονομιά που λάβαμε από τους προγόνους μας».

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης του δήμου Αποκορώνου Κωνσταντίνος Γύπαρης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε σήμερα εδώ να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο περιβαλλοντικό έγκλημα που πάει να συμβεί στον Αποκόρωνα. Εδώ και τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια το είχε υπόψιν της αυτοί που δεν το ξέραμε ήμασταν εμείς. Το μάθαμε και εμείς και βροντοφωνάζουμε «όχι». Εμείς προτείναμε τέσσερις λύσεις αλλά δεν τις έκανε δεκτές ο ΑΔΜΗΕ. Πλέον όλοι θα λάβουν θέση και θα την μάθει ο κόσμος».

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκορώνου Νικήτας Μελισσάκης ανέφερε ότι «και εμείς η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε ξεκάθαρα ενάντια στα σχέδια της ΑΔΜΗΕ. Το έργο αυτό, που θα περάσει καλώδια από τα Νεροκούρου έως το Ηράκλειο σημαίνει περιβαλλοντική καταστροφή για τον τόπο μας. Τα σχέδια των οικισμών που έχουν παρθεί υπόψιν τους είναι από το 1987 με αποτέλεσμα πολλοί πυλώνες να περνάνε πολύ κοντά από οικισμούς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook