«Είναι πολύ σημαντικό για τον Αποκόρωνα, το μήνυμα που εξέπεμψε σε κλίμα ενότητας και ομόνοιας το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 4/3/2024, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και αποτρέποντας από τις όποιες επιπτώσεις την υγεία των κατοίκων από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι αναγκαίο να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

1) Να παραπέμψει το θέμα στην Π.Ε.Δ. Κρήτης, για λήψη απόφασης

2) Να παραστεί σύσσωμο στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης και να εκφράσει την αντίθεσή του στη λήψη της απόφασης Γνωμοδότησης.

3) Να γίνει δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στον χώρο του ιδρύματος «Αγία Σοφία» με προσυγκέντρωση στα Κυριακοσέλια στις 15:00, σημείο εισόδου της ηλεκτρικής γραμμής στην εδαφική αρμοδιότητα του δήμου Αποκορώνου, στην οποία θα κληθούν να παραβρεθούν οι βουλευτές του νομού και οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

4) Να συγκεντρωθούν υπογραφές διαμαρτυρίας και με ηλεκτρονικό τρόπο, ενάντια στο έργο.

5) Παραίτηση όλων των συμβούλων του ΔΣ (με επιφύλαξη των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης) σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το έργο και να ζητήσει ο Δήμαρχος την παραίτηση και των μελών της Π.Ε.Δ. Κρήτης.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook