Αυτό φάνηκε σε πρόσφατη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου όπως μάθαμε υπήρξαν ομιλητές που ξεχώρισαν για την αρτιότητα του λόγου τους,την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση τους και φυσικά τις επικοινωνιακές τους ικανότητες.

Ένας από αυτούς ένας «δικός μας άνθρωπος» που συχνά μοιράζεται μαζί μας πληροφορίες και στοιχεία για τουρισμό,οικονομία και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Χαριτίδη,πρόεδρο της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος που ήταν ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Ο ίδιος εξήγησε με σαφήνεια «τι ισχυει για τις οικογενειακές επιχειρήσεις στην Αν Ευρώπη»

Είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον το τι συμβαίνει τώρα που δημιουργούνται τα επιχειρηματικά οικογενειακά «στόρυ» μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό που έμαθε εμπεριστατωμένα το κοινό κατάλαβε,ήταν ότι οι ποιο τολμηροί έκαναν το βήμα και ανέλαβαν όσες επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν ως μετεξέλιξη των κρατικών επιχειρήσεων.

Συνεπώς αυτό που σε μεγάλο βαθμό βλέπουμε στην Ελλάδα (με παλιές επιχειρηματικές οικογένειες) σε Ανατολικές χώρες δεν εντοπίζεται μιας και η όλη πορεία ξεκινά, απο το 2000 και μετά.

Ο κ.Χαριτίδης άλλωστε αποτελεί για τους δημοσιογράφους και τα φόρα σταθερά μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης λόγω της αρίστης γνώσης του και της ικανότητας του να παρακολουθεί (λόγω και της γλώσσας) τον πρωτογενή τομέα πληροφόρησης.

Αυτό τον καθιστά έγκυρο συνομιλητή.

ΚΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook