Η Τεχνητή Νοημοσύνη στις Επιστήμες Υγείας ήταν το θέμα της εναρκτήριας εκδήλωσης του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του το 1924 και η σημαδιακή αυτή επέτειος θα εορτασθεί με πολλές εκδηλώσεις.

Σε αποψινή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ομιλητής ήταν ο Χανιώτης επιστήμονας πληροφορικής Μιχάλης Μπλέτσας.

Όπως τόνισε ο κ. Μπλέτσας σχετικά με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στις επιστήμες υγείας: “η κύρια συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης αυτή τη στιγμή, που έχουμε μάλιστα απτά αποτελέσματα, έχει να κάνει με τον τομέα της διάγνωσης, της ακτινολογίας. Μπορούμε να δούμε νεοπλασίες και όγκους πολύ πιο γρήγορα από ότι να τους δει το μάτι του ακτινολόγου. Βοηθά πολύ τους γιατρούς”.

Τι μπορούμε ωστόσο να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον: “Υπάρχουν ελπίδες και υποσχέσεις σε πολλούς άλλους τομείς όπως η φαρμακολογία. Στο μέλλον υπάρχει για παράδειγμα η ελπίδα να βρίσκει κάποιος πολύ πιο εύκολα φάρμακα”, επισήμανε ο Μιχάλης Μπλέτσας.

Σίγουρα τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι αρκετά σημειώνει ο κ. Μπλέτσας: “Εκεί που δεν έχουμε επιταχύνει ακόμα είναι στο κομμάτι των δοκιμών διότι πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους”.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Μπλέτσα:

Tη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου έχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook