Η πολυσυζητημένη συνέντευξη του Νίκου Μαχλά έβγαλε στο προσκήνιο το θέμα του δανείου που έχει πέσει στο τραπέζι, έχοντας όπως είπε ο ίδιος ξεκινήσει τις συνομιλίες με παράγοντες που προσπαθεί να τους πείσει προκειμένου να σηκώσουν το «βάρος» μιας τέτοιας σοβαρής αλλά και επικίνδυνης λύσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς

Κάνουμε αυτή τη συνέντευξη προκειμένου να ενημερωθούν όλοι, για τις εξελίξεις της ομάδας και το πώς θα βγει από το αδιέξοδο που βρίσκεται αρκετό καιρό. Αρχικά θέλω μα ευχαριστήσω όλους τους παίκτες για την υπομονή που έχουν δείξει όπως και τους προπονητές, τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, αλλά και τον κόσμο για την βοήθεια του που είναι μεγάλη και μας βοηθά να αντέξουμε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.

Να μπούμε στην ουσία του θέματος που έχει να κάνει με την αδειοδότηση και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Το θέμα αυτό είναι αρκετά δύσκολο και έχει να κάνει φυσικά με χρήματα. Ο σκοπός ο δικός μου και ο θεσμικός μου ρόλος ήταν να βρω τρόπους όσο μπορώ, γιατί δίνουμε αγώνα καθημερινό να αντέξουμε τις δυσκολίες που έχει ο σύλλογος στα οικονομικά.

Ο στόχος είναι να βρει η ομάδα χρήματα από έναν ή πολλούς μετόχους, να εγγυηθούν ένα δάνειο που το έχουμε βάλει στόχο από την στιγμή που πήραμε τα χαρτιά για την αδειοδότηση. Ένα δάνειο που το κυνηγάω εδώ και πολύ καιρό, μιλάω με πολλούς ανθρώπους. Τα μηνύματα είναι καλά. Δεν είναι τελεσίδικο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα και θα κοιτάξω τις επόμενες μέρες, πριν από την ημερομηνία που πρέπει να καταθέσουμε το φάκελο για την αδειοδότηση.

Είμαι αισιόδοξος και θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε κανένας επενδυτής δεν υπήρξε. Είπα ότι η ομάδα δεν έχει από την αρχή κάτι να κρύψει. Ότι λένε και ότι ακούτε ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν με έχει πλησιάσει κανένας και δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ο σύλλογος έχει βαριά ιστορία, βαριά κληρονομιά. Ο αείμνηστος Θεόδωρος Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του μας έχουν χαρίσει ένα αθλητικό κέντρο και ένα ιδιόκτητο γήπεδο. Η ομάδα μας κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από ηθικής πλευράς.

Δε μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε και να γίνει ιδιοκτήτης. Η ομάδα σκέφτεται διαφορετικά από άλλες ομάδες. Δε θα γίνουμε ασανσέρ για κανενός τη χάρη. Περνάμε δύσκολες στιγμές και στιγμές απόγνωσης, αλλά εγώ που έχω μεγαλώσει με αυτή την ομάδα, δε θα αφήσω κανένα που δε θα πληροί τις προδιαγραφές να πάρει τις τύχες της ομάδας. Θα το κάνω μόνο αν το αποφασίσουν οι μέτοχοι και ο κόσμος της ομάδας. Δε θα πάρω απόφαση μόνος μου ή το ΔΣ να παρθεί η ομάδα από κάποιους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

Ο πιο εφικτός στόχος που βλέπω εγώ και κινούμαι σε αυτό το σκοπό, είναι ένα δάνειο από 1 ως 3 εκατ. ευρώ και οι επαφές που έχουμε κάνει θα δείξουν αν τελικά θα υλοποιηθεί. Θέλω να τονίσω ότι αν αυτό δεν έχει γίνει σε δύο εβδομάδες το πολύ θα βγω ξανά και θα πω ακριβώς πως προχωράει το θέμα. Αν μέχρι τότε έχει δείξει το ενδιαφέρον κάποιος, γιατί η λέξη επενδυτής δε μου αρέσει αφού από τη στιγμή που επενδύεις πρέπει να βγάλεις λεφτά και το ποδόσφαιρο είναι αγάπη και μεράκι. Πρέπει κάποιος να το έχει μέσα του. Ή να είναι πολύ πλούσιος και να είναι από την Κρήτη και να θέλει να βοηθήσει την ομάδα που μας έχει δώσει μεγάλες χαρές. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι στο θέμα της αδειοδότησης, με εγγυήσεις ανθρώπων που μπορούν να μπουν μπροστά για το δάνειο και να βγούμε από το αδιέξοδο.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, να δώσω συγχαρητήρια γιατί πια είμαστε σε τροχιά ανόδου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια με όλες τις δυσκολίες που είχαμε από την αρχή της χρονιάς. Τώρα πια είμαστε σε θέσεις που οδηγούν κοντά στη Super League. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε αυτή την ομάδα, να υπάρχει αγάπη, να μην υπάρχει αρνητικότητα και να δούμε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία. Να δούμε ξανά τις μεγάλες ομάδες εδώ, να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που όλοι ξέρετε ότι υπήρχε εδώ.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, δήλωσε:

Όπως είπα πριν εναλλακτική λύση είναι η βοήθεια των πολλών. Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να εγγυηθούν το δάνειο. Χωρίς να καταβάλουν χρήματα αλλά με κάποιο τρόπο μπορούν να εγγυηθούν κάποιοι άνθρωποι, ο ένας θα είμαι κι εγώ, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δίνω έμφαση στο διάστημα που είπα των δύο εβδομάδων για να μη φτάσουμε στις 31 Μαρτίου και δεν έχουμε κάνει τίποτα. Γιατί αν κάτι δεν πάει καλά με αυτές τις κινήσεις να έχουμε χρόνο να προλάβουμε καταστάσεις. Εδώ και καιρό ψάχνουμε οικονομικούς πόρους και από τα κουπόνια που αγοράζουν οι απλοί φίλαθλοι είναι τεράστια βοήθεια αλλά δε φτάνουν για να μαζευτεί μίνιμουμ το 1 εκατ. ευρώ.

Το δάνειο θα είναι προσωπικό. Θα αφορά τον ΟΦΗ όμως θα είναι ένα προσωπικό δάνειο με τις εγγυήσεις που θα πρέπει να δώσει κάποιος. Όλο αυτό το διάστημα που δε μιλούσαμε για αυτό το θέμα και υπήρχε φημολογία, επέλεξα να μη μιλήσω για να κάνω τις επαφές μου με κάποιους ανθρώπους και η μόνη λύση είναι αυτή. Σαν ΠΑΕ αν προσπαθήσουμε να πάρουμε δάνειο πρέπει να υποθηκεύσουμε το γήπεδο. Και το γήπεδο του ΟΦΗ δεν μπαίνει υποθήκη σε καμία τράπεζα. Δεν είπα ότι θα πάρω μόνος μου το δάνειο. Όταν βρεθούν και οι υπόλοιποι άνθρωποι που σας ανέφερα, θα είμαι κι εγώ ένας εγγυητής.

«έρθει κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα, την θέληση και την προσωπικότητα για να πάρει την ομάδα. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Εγώ όμως δεν μπορώ να περιμένω το «Άγιο Φως». Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και πως θα τα λύσουμε. Αν τα καταφέρουμε με αυτή την κίνηση, θα πάρουν χρήματα και οι ποδοσφαιριστές που ως τώρα τα έχουν δουλέψει, θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε κάποιους στους οποίους χρωστάει από προηγούμενα χρόνια η ομάδα.

Όσο για το αν θα αποκαλύψει την ταυτότητα των εγγυητών, απάντησε:

«Κάποιος μπορεί να μην θέλει να γίνει ιδιοκτήτης ή να έχει μετοχές της ομάδας. Δε γίνονται πάντα όλα με όφελος. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σε βοηθήσουν σε αυτό το θέμα, μπορεί να μη θέλουν να φαίνονται ή να θέλουν να φαίνονται. Σημασία έχει η ουσία, σημασία έχει να βρεθούν τα χρήματα και να μην μεμψιμοιρούμε ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος. Αν έρθει κάποιος στην επιφάνεια και πάρει την ομάδα, τότε να τον κρίνουμε. Όχι να κρίνουμε όποιον έχει τη διάθεση να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Δε μπορώ να πω αν θέλουν ή δε θέλουν να φαίνονται. Υπάρχουν οι συζητήσεις για αυτό το θέμα που σας είπα με την εγγύηση. Ευτυχώς στο ΔΣ είμαστε πολύ αγαπημένοι και έχουμε κοινή γραμμή, αυτό είναι κάτι πολύ καλό, γιατί θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε χωρίς εντάσεις και γκρίνιες».