Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Μετά το  «κλείσιμο» της Πατριαρχικής εκκλησιαστικής σχολής Κρήτης στον Άγιο Ματθαίο, βάση του νόμου  4823/2021 και το «ναυάγιο» των σκέψεων για λειτουργία στις εγκαταστάσεις της σχολής του Πειραματικού λυκείου Χανίων, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου προχωρά στο επόμενο βήμα για την αξιοποίηση του ακινήτου και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται μέσα στο δάσος του Αγίου Ματθαίου.

Με διακήρυξη η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 3/4 γνωστοποιείται η πρόθεση της Μητροπόλεως να εκμισθώσει το ακίνητο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις για χρονική περίοδο 40 ετών.

Συγκεκριμένα στην περίληψη της διακήρυξης αναγράφονται τα εξής:

«ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟN ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 982

ΠΕΡΙΛΗΨΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό διά την εκμίσθωση ακινήτου γεωτεμαχίου αποκλειστικής κυριότητας της Ιεράς Μητροπόλεως στη θέση “ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ” της κτηματικής περιφέρειας Χανίων εκτάσεως 9.311 τ.μ. τμήμα ευρύτερου ακινήτου με ΚΑΕΚ 501506702040/0/0. μετά των κτισμάτων εντός αυτού συνολικής επιφανείας 1.657,38 τ.μ., διά τεσσαρακονταετή διάρκεια (40 έτη), σύμφωνα με τους όρους και για τη χρήση που προβλέπεται στην διακήρυξη.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, οδός Αντ. Γιάνναρη 2 (2ος όροφος) πόλεως Χανίων, την 18ην του μηνός Απριλίου ημέρα Πέμπτη και από ώρα 12:00 – 14:00 μ.μ.  δι’ ενσφραγίστων προσφορών.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου καλεί όσους ενδιαφέρονται να προσέλθουν διά την παραλαβή των όρων του Διαγωνισμού εις την Γραμματεία των Γρα φείων της Μητροπόλεως (Αντ. Γιάνναρη 2, 2ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10:00 έως 13:00.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το να δοθεί από την Ιερά Μητρόπολη στην δημοσιότητα ολόκληρη η διακήρυξη καθώς – όπως αναφέρεται στην περίληψη – υπάρχουν όροι για την χρήση του ακινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι η  ιστορία της εκκλησιαστικής σχολής άρχισε  το 1892 όταν και ιδρύθηκε στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος. Το 1974 μεταστεγάστηκε στον Άγιο Ματθαίο όπου λειτουργούσε μέχρι και την σχολική χρονιά 2021-22 καθώς αποφασίστηκε η κατάργησή της με τον νόμο 4823/2021.  Η τελευταία εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς έγινε στις 2 Ιουνίου 2022.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook