Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε για το οίκημα της παλιάς Εκκλησιαστικής σχολής στον Άγιο Ματθαίο.

Σήμερα το μεσημέρι μάλιστα που επρόκειτο να ανοιχθούν οι φάκελοι, δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος και παρά τα όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, περί ενδιαφέροντος συγκεκριμένου επενδυτή. Πρόκειται για το κτήριο στον Άγιο Ματθαίο “κυριότητας της Ιεράς Μητροπόλεως στη θέση “ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ” της κτηματικής περιφέρειας Χανίων εκτάσεως 9.311 τ.μ. τμήμα ευρύτερου ακινήτου με ΚΑΕΚ 501506702040/0/0. μετά των κτισμάτων εντός αυτού συνολικής επιφανείας 1.657,38 τ.μ., διά τεσσαρακονταετή διάρκεια (40 έτη)”, όπως αναφέρει η διακήρυξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φάκελοι θα ανοίγονταν σήμερα το μεσημέρι (καταληκτική ημερομηνία) ωστόσο δεν είχε κατατεθεί καμία απολύτως προσφορά.

Μένει να δούμε ποιες είναι οι προθέσεις της τοπικής εκκλησίας και αν επαναληφθεί ο διαγωνισμός σε επόμενο διάστημα και με ποιους όρους. Πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι οποιαδήποτε απόφαση της τοπικής Εκκλησίας υπάρξει για επανάληψη του διαγωνισμού θα ληφθεί σε Μητροπολιτικό Συμβούλιο, άγνωστο πότε όμως θα γίνει αυτό (το συμβούλιο) με θέμα τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι με διακήρυξη η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 3/4 γνωστοποιείται η πρόθεση της Μητροπόλεως να εκμισθώσει το ακίνητο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις για χρονική περίοδο 40 ετών.

Τι αναφέρεται στην περίληψη της διακήρυξης

Το παραπάνω θέμα, όταν είχε δημοσιοποιηθεί προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δήμου Χανίων (με δεδομένο ότι ο δήμος δεν μπορούσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό), ενώ υπήρξε και πρόσφατη τοποθέτηση αντίδρασης και του αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook