Ήττα πισωγύρισμα γνώρισαν τα Χανιά στην Ηλιούπολη από την ομάδα του Νίκου Παντέλη και ενώ είχε φέρει τούμπα την βαθμολογία μετά τις νίκες τους στις προηγούμενες αγωνιστικές, είναι πλέον υποχρεωμένη να κυνηγήσει ξανά την Athens Kallithea που σήμερα έκανε το ρεπό της.

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις με τα Χανιά να βρίσκουν γκολ μόλις στο 6ο λεπτό, η αμυντική ολιγωρία σε συνδυασμό με το τραγικό λάθος του Κλέιμαν στο δεύτερο γκολ τ ης Ηλιούπολης, ήρθε η ήττα που πλέον τα υποχρεώνει, ενόψει της συνέχειας, να μην έχουν περιθώριο λάθους στην συνέχεια των play offs.

Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη, δεν κατάφεραν να γίνουν αποτελεσματικοί χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και στον αντίποδα η άμυνα των Χανίων πελαγοδρομούσε σε κάθε φάση με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 4-2.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Με το γνώριμο 3-5-2 παρέταξε τα Χανιά ο Γιάννης Ταουσιάνης ενώ προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης Πέμπτης δίνοντας φανέλα βασικού σε Παναγιώτου, Μιούλερ και Μάνο: Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μαζουλουξής, Ματάους και Μπάτζιος η τριάδα των στόπερ, με τους Νίλι και Παναγιώτου να παίζουν στα δύο άκρα. Λεμονής, Μιούλερ και Ντίας έπαιζαν στον άξονα ενώ οι Μάναλης, Μανος αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο των Χανίων.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το παιχνίδι δεν μπορούσε να είχε καλύτερο ξεκίνημα για τα Χανιά που κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στην πρώτη επίθεση με καταπληκτικό συνδυασμό των Νίλι, Μάνου, Μάναλη. Ο τελευταίος έδωσε στον Παναγιώτου που με ένα δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε τον Παναγιώτου για το 0-1.

Το γκολ του έμπειρου μπακ, έδωσε φτερά στα Χανιά που απείλησαν στο 19′ με τον Περιστερίδη να διώχνει δύσκολα το φάουλ του Παναγιώτου και κόντρα στην ροή του αγώνα ήρθε η ισοφάριση για την Ηλιούπολη. Στο 23ο λεπτό ο Βερνάρδος βρήκε εντελώς αφύλαχτη την αριστερή πλευρά των Χανίων, έκανε το γύρισμα για τον Παντελίδη που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Τα Χανιά έβγαλαν αντίδραση και ένα λεπτό μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Περιστερίδη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Παντελίδη ενώ η Ηλιούπολη “απάντησε” στο 28′ με τον Βερνάρδο να κάνει την σέντρα – σουτ και τον Μπάτζιο να κόβει τελευταία στιγμή. Στο 37′ χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία με τον Ιβάν Μιούλερ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή της Ηλιούπολης και την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τα Χανιά καθώς η Ηλιούπολη έκανε την ανατροπή στο 49ο λεπτό με τον Μπουσάι να εκτελεί το φάουλ, ο Κλέιμαν έκανε τραγικό λάθος με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του και τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα με 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα, τα Χανιά έχασαν διπλή ευκαιρία για να φτάσουν την ισοφάριση με την κεφαλιά του Κόλα να καταλήγει στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάναλης αστόχησε από το μισό μέτρο στέλνοντας άουτ την μπάλα!

Τα Χανιά συνέχιζαν να χάνουν ευκαιρίες όμως η άμυνα τους βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου και αντί στο 65′ να γίνει το 2-2 με τον Ασίγκμπα να διώχνει πάνω στην γραμμή το σουτ του Νίλι, ήρθε το 3-1 για την Ηλιούπολη με έναν εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο.

Ο Περιστερίδης με βολέ έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, ο Παντελίδης μπήκε μόνος στην περιοχή των Χανίων και εντελώς ανενόχλητος πλάσαρε τον Κλέιμαν δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στην συνέχεια τα Χανιά βγήκαν στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ που θα τα έβαζε ξανά στο παιχνίδι δίχως ωστόσο αποτέλεσμα ενώ απείλησαν στο 73′ με το φάουλ του Κόλα να φεύγει μόλις άουτ.

Στο τελευταίο 10λεπτο λες και άλλαξε τσιπάκι με τα Χανιά να κατασκηνώνουν έξω από την περιοχή της Ηλιούπολης ψάχνοντας τα γκολ που θα τα έβαζαν στο παιχνίδι ξανά.

Στο 83′ η κεφαλιά του Μαζουλουξή έφυγε άουτ, στο 86′ το σουτ του Λεμονή κατέληξε στο δοκάρι και στο 88′ ο Μάναλης μείωσε σε 3-2. Ωστόσο τα αμυντικά κενά που έκαναν την εμφάνιση τους σε όλο το παιχνίδι, χτύπησαν στην επόμενη φάση με τον Άντο να φεύγει ξανά μόνος στην αντεπίθεση και πάλι σαν σε προπόνηση να διαμορφώνει το τελικό 4-2.

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)
Βοηθοί: Διαμαντής (Ηπείρου) – Ψύλλος (Λέσβου)
4ος διαιτητής: Κόκκορης (Ευβοίας)

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Περιστερίδης, Τοπάλ, Μπουσάι, Βασιλούδης (66′ Τσαφταρίδης), Παντελίδης (90′ Φρίμπονγκ), Κρέτση, Γκοτσούλιας, Ασίγκμπα, Φουρλάνος, Γιάννου (78′ Αντο), Βενάρδος (90′ Λατίνοβιτς)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Νίλι, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Ματάους (61′ Ελευθεριάδης), Παναγιώτου (36′ Σιλά), Λεμονής, Ντίαζ, Μιούλερ (61′ Τσέλιος), Μάναλης, Μάνος (46′ Κόλα)

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook