Φωτογραφία από Martin Str από το Pixabay

Την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε σήμερα ένας τουρίστας στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 60 ετών από τη Δανία, ο οποίος είχε πάει για κολύμπι μαζί με τη σύζυγό του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Ωστόσο ο άνδρας την ώρα που βρισκόταν στο νερό έχασε τις αισθήσεις του.

Όταν τον ανέσυραν στην ακτή, δύο αλλοδαποί γιατροί που βρίσκονταν στην παραλία καθώς και μια δόκιμη εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού και υπάλληλος του δήμου Πλατανιά έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να εφαρμόσουν ΚΑΡΠΑ. Στην παραλία έφτασε και διασώστης ιδιωτικής κλινικής ο οποίος κρατούσε απινιδωτή και τον αναγκαίο φορητό εξοπλισμό διάσωσης. Δυστυχώς όμως για τον 60χρονο ήταν ήδη αργά.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε έφτασε λίγο αργότερα, λόγω της απόστασης που έπρεπε να διανύσει από τα Χανιά μέχρι την Αγία Μαρίνα και αυτό καταδεικνύει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την ανάγκη δημιουργίας και στελέχωσης σταθμού του ΕΚΑΒ στον δήμο Πλατανιά.

Δεν νοείται το παραλιακό μέτωπο των Χανίων, που αποτελείται από τις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές του νομού, να εξυπηρετείται από το υπάρχον δυναμικό του ΕΚΑΒ που εδρεύει στα Χανιά και καλύπτει ήδη μια τεράστια γεωγραφική ακτίνα. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δύναμη του ΕΚΑΒ με τη δημιουργία σταθμού στον δήμο Πλατανιά, κάτι που αποτελεί και πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής, ώστε να μπορούν οι διασώστες να επεμβαίνουν άμεσα στα εκατοντάδες έκτακτα περιστατικά που καταγράφονται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Αντίστοιχα, πρέπει να αποφασιστεί από την κεντρική εξουσία η χρονική επέκταση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραθαλάσσιων τουριστικών περιοχών. Οι καιρικές συνθήκες ειδικά στην Κρήτη είναι πλέον τέτοιες, που οι ακτές γεμίζουν από κόσμο ήδη από τον Απρίλιο καθιστώντας αναγκαία πλέον, την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλίες, πολύ πιο νωρίς από την 1η Ιουνίου.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook