Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να βγει εκτός του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπανώτας έδωσε την απάντησή του αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για την ενδοοικογενειακή βία που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις. Ο ίδιος μίλησε στο «Πρωινό» για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές 2024.

Τα τελευταία 24ωρα ο Δημήτρης Παπανώτας δέχεται επιθέσεις από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, μετά από κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του γύρω από τη θέση της γυναίκας και της ενδοοικογενειακής βίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές 2024 με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση.

«Αυτό είναι κοπτοραπτική, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα», δηλώνει ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής. Σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η Αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και να πούμε ότι είμαστε καλά.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook