Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μυλοποτάμου (ΔΕΥΑΜ) ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Μυλοποτάμου για τα εξής:
«Η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φέρει το νερό της περιοχής μας σε κρίσιμο σημείο. Η υδροδότηση απειλείται σοβαρά και καμία ποσότητα νερού δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ανεκτή για σπατάλη, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο ΦΕΚ Β΄4666/29-12-2017,σχέδιο διαχείρισης για το Υδατικό Διαμέρισμα της Κρήτης, που διαβιβάστηκε σε όλους τους Δήμους.
Για να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο απαιτείται να εφαρμόσουμε άμεσα τα παρακάτω ενδεικτικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυνδρίας.
Κατασταλτικά Μέτρα:

  1. Άμεσος έλεγχος για διαρροές: Ελέγξτε άμεσα και διορθώστε κάθε διαρροή σε σωληνώσεις και βρύσες. Κάθε σταγόνα που χάνεται είναι πολύτιμη.
  2. Άμεση ενημέρωση της ΔΕΥΑΜ σε περίπτωση που διαπιστωθούν βλάβες-διαρροές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άσκοπης σπατάλης νερού.
  3. Περιορισμός κατανάλωσης νερού: Μειώστε την καθημερινή κατανάλωση νερού, περιορίζοντας το πλύσιμο αυτοκινήτων και αύλειων χώρων, μειώνοντας τον χρόνο του μπάνιου και χρησιμοποιώντας νερό με σύνεση στις καθημερινές δραστηριότητες.
  4. Ορθολογική χρήση στην άρδευση: Αρδεύστε τους κήπους μόνο κατά τις ώρες που δεν υπάρχει ήλιος για να μειωθεί η εξάτμιση και μόνο εφόσον είναι απόλυτα απαραίτητο. Χρησιμοποιείται μόνο το απαραίτητο νερό για την άρδευση των δέντρων, με έλεγχο για την αποφυγή υπερκατανάλωσης του νερού.
  5. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: Μιλήστε με φίλους και γείτονες για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη σημασία της συμμετοχής όλων στη λύση του προβλήματος.
    Συνέπειες Απροσεξίας:
    • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα που μπορεί να περιλαμβάνουν πρόστιμο και περιορισμό παροχής.
    • Η προσωρινή διακοπή άρδευσης, δεν αποκλείεται ως μέτρο περιορισμού σε περιοχές με υπερβολική χρήση.

Απαιτείται η δέσμευση όλων:
Η κατάσταση δεν επιδέχεται καθυστερήσεις ή αμέλεια. Είναι επιβεβλημένη η συνεργασία κάθε κατοίκου σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Η ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια σχετικά με την εφαρμογή αυτών των μέτρων.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ενεργή σας συμμετοχή στη διασφάλιση των υδάτινων πόρων μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook