Κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει αύριο ο υδράργυρος στη Νότια Κρήτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ και αφορά στις επόμενες έξι ημέρες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις από αύριο στη νότια Κρήτη, κατά τόπους και κατά διαστήματα, η θερμοκρασία θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, έχει ήδη ενημερώσει τους Δήμους του νησιού για τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα και θα βρίσκεται όλες τις ημέρες σε συνεχή εγρήγορση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες.

Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω καιρικών συνθηκών, ο βαθμός επικινδυνότητας για σήμερα στην Κρήτη βρίσκεται στο τρία (3), που σημαίνει υψηλός κίνδυνος.