Αυλαία σε ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει πριν από δέκα μήνες την κοινή γνώμη έριξε η δικαιοσύνη, με την επιβολής ποινής ισόβιας κάθειρξης σε έναν από τους τρεις δράστες. Οι άλλοι δύο παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται από την Interpol.

Η υπόθεση αφορούσε την δολοφονία ενός 33χρονου από την Καβάλα, που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στο διάστημα μεταξύ 8 και 10 Ιανουαρίου 2007. Πάνω από τρία χρόνια αργότερα, στα μέσα Μαΐου του 2010, η άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις τηλεφωνικές συνομιλίες του θύματος οδήγησε τις τοπικές αρχές σε έναν 45χρονο από τη Φλώρινα.

Εκείνος ομολόγησε και υπέδειξε πού ήταν θαμμένο το πτώμα του αγνοούμενου, στην Εξοχή Ελευθερούπολης. Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης και οι δυο συνεργοί του από την περιοχή του Παγγαίου είχαν απαγάγει το θύμα και το οδήγησαν σε ερημική περιοχή όπου το ξυλοκόπησαν άγρια για να τους δώσει 15.000 ευρώ που όφειλε σε έναν από τους καταζητούμενους. Στη συνέχεια, τον έδεσαν σε δέντρο και τον σκότωσαν με πολλαπλές μαχαιριές!

Το Μικτό Κακουργιοδικείο Δράμας καταδίκασε τον 45χρονο σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κάθειρξη 12 ετών για απαγωγή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Σε βάρος των δύο συνεργών του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και καταζητούνται μέσω της Interpol. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι βρίσκονται στη Γερμανία, όπου είχαν γνωρίσει το θύμα τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook