Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που αναπτύσσει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Υγείας και σε συνέχεια της προσπάθειας ενημέρωσης για το AIDS,  τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης από τον ιό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, σχετικό ψηφιακό υλικό θα συνεχίσει να προβάλλεται καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζεται η υπηρεσία, στην οδό Σμύρνης 26 στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα καθημερινά καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 11-12 το πρωί στέλεχος της Υ.ΠΕ – γιατρός, θα βρίσκεται στο ισόγειο της υπηρεσίας, στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών σε Θέματα Υγείας (ΚΕΠΥΚΑ) προκειμένου να παρέχει πληροφόρηση και έντυπο ενημερωτικό υλικό σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Το ψηφιακό υλικό που συνέλεξε και υλοποίησε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σχετικά με τον HIV και περιλαμβάνει πληροφόρηση για τη μετάδοση, τα συμπτώματα, την εξέλιξη, τους τρόπους προφύλαξης και άλλα χρήσιμα στοιχεία για τον ιό, έχει αποσταλεί στους φορείς και στα σχολεία της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών, μέσω της προβολής του, ενώ έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ειδική εξέταση για τον HIV/AID γίνεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα κέντρα Αναφοράς HIV/AID λοίμωξης στην Ελλάδα και στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Εθνικό Κέντρο Αναφοράς AIDS Κρήτης, λειτουργεί στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, τηλ. επικοινωνίας 2810-368482, 368042 και Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (Πα.Γ.Ν.Η.) με τηλ. 2810-392847.