Η ευρωζώνη αρχίζει να βγαίνει από την ύφεση και ενδέχεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το επόμενο τρίμηνο, εκτιμούν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οικονομία της ευρωζώνης θα μείνει στάσιμη αυτό το τρίμηνο και θα επιτύχει ανάπτυξη ως το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια εντυπωσιακή ανάκαμψη, καθώς ως το δεύτερο μισό του 2014 το ΑΕΠ της ευρωζώνης δεν πρόκειται να αυξηθεί με ρυθμό μεγαλύτερο του 0,3%. Την ίδια ώρα, προβλέπεται ότι θα παραμείνουν οι αποκλίσεις μεταξύ των κρατών του πυρήνα και της περιφέρειας.

"Πιστεύω ότι υπάρχει η δυναμική να δούμε μια επιτάχυνση της δραστηριότητας σε κάποιες από τις βόρειες οικονομίες, συγκεκριμένα στη Γερμανία" ανέφερε στο Reuters ο James Nixon, επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale.

Στον αντίποδα, η ύφεση στην Ισπανία και στην Ιταλία θα συνεχιστεί και το 2013 και 2014. "Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει το 2013 και για να είμαι ειλικρινής και το 2014" τόνισε ο κ. Νixon.

real.gr