Αμετάβλητη στο «ΑΑ-» διατήρησε την αξιολόγηση της Ιαπωνίας ο οίκος Standard & Poor’s, οδηγώντας σε άνοδο το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγησης της Ιαπωνία στο «ΑΑ-» με αρνητικές προοπτικές (outlook) και στη σχετική ανακοίνωση τοποθετείται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Σίντζο Άμπε για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τη νέα κυβέρνηση θα είναι ζωτικής σημασίας εάν πρόκειται να δοθεί τέλος στην παρατεταμένη υποχώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας», αναφέρει η Standard & Poor’s σε ανακοίνωσή της και προειδοποιεί πως θα μπορούσε να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις εάν πίστευε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές θα ήταν αναποτελεσματικές στο να δοθούν τέλος στις αποπληθωριστικές πιέσεις ή στο να διατηρηθούν οι τρέχοντες ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης.

Η νέα κυβέρνηση του Σίντζο Άμπε προσπαθεί από το Δεκέμβριο να θέσει σε εφαρμογή μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής φύσης για τον τερματισμό του αποπληθωρισμού και τη στήριξη της οικονομίας.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα Δευτέρα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 234,04 μονάδες (2,09%) και έκλεισε στις 11.407,87 μονάδες.

in.gr