Η νομαρχιακή επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 19.03.2013, για το σχέδιο Αθηνά και τις διώξεις των φοιτητών του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, επειδή πιστεύει ότι το θέμα Παιδεία σηματοδοτεί στην Ελλάδα της κρίσης, το πεδίο σύγκρουσης των ζωτικών συμφερόντων της κοινωνίας, ενάντια στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, τις επιταγές των μνημονίων και της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. 
\”Το σχέδιο Αθηνά, αποτελεί στην ουσία το μνημόνιο στο χώρο της εκπαίδευσης. Αποτελεί την απαρχή της κατάργησης της παιδείας, ως δημόσιου αγαθού. Το εμπόρευμα Παιδεία, θα γίνει μια ακόμα ακριβή, άνιση, άδικη και αμφιβόλου ποιότητας παροχή υπηρεσίας, δώρο στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. 
Η προμετωπίδα του «εξορθολογογισμού», είναι το δόλωμα, για να περάσει η φιλοσοφία και τα μέτρα ιδιωτικοποίησης, των σπουδών δύο ταχυτήτων, της κατάργησης του κοινωνικού-δημόσιου ρόλου της εκπαίδευσης, την αποδοχή της αυταρχικής νοοτροπίας, του αποφασίζουμε και διατάζουμε, ακόμα και χωρίς την απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις κάλυψη της ανεξάρτητης επιστημονικής τεκμηρίωσης. 
Το ζήτημα δεν πρέπει να λήξει στις αδιαφανείς συναλλαγές των διαδρόμων, όπου θα γίνουν «παραχωρήσεις», μετά από «σκληρές» διαπραγματεύσεις στους έχοντες μεγαλύτερη πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, με ορίζοντα τη διασφάλιση εκλογικής πελατείας για τις επόμενες εκλογές και το χάιδεμα των ημέτερου καθηγητικού κατεστημένου.
Το σχέδιο Αθηνά πρέπει να αποσυρθεί στο σύνολό του, γιατί αποτελεί την ταφόπλακα της δημόσιας παιδείας!
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, θέλησαν να αντιδράσουν έγκαιρα, οι φοιτητές του φυσικού, μέλη του φοιτητικού συλλόγου, οι οποίοι το Σεπτέμβριο του 2011, εναντιώθηκαν στο νόμο Διαμαντοπούλου. Το αποτέλεσμα; Οι δάσκαλοί τους, τους τιμωρούν με ακύρωση της εξεταστικής –μοναδικό και ακραίο παράδειγμα αυταρχικής, από καθέδρας συμπεριφοράς, σε ολόκληρη τη χώρα! 
Σήμερα διώκονται πλέον πειθαρχικά και ποινικά, μετά από ενέργειες των ίδιων τους των δασκάλων! Η διπλή τιμωρία και δίωξη των 12 φοιτητών του φυσικού, έρχεται να σηματοδοτήσει μια στρατηγική διώξεων, αντί διαλόγου, μια στρατηγική εκφοβισμού, για να περνούν οι χειρότερες πολιτικές, χωρίς αντίσταση!
Οι καθηγητές ενσαρκώνοντας το ρόλο τους, ως αυταρχικές αυθεντίες, και όχι ως δάσκαλοι, δε θέλησαν να συζητήσουν την απώλεια της εξεταστικής, φοβούμενοι ενδεχόμενη ήττα τους στην ψηφοφορία και επιδεικνύοντας απόλυτα αντιακαδημαϊκή συμπεριφορά, στο φυσιολογικό εκνευρισμό που ακολούθησε, κάλεσαν την ασφάλεια, σε πανεπιστημιακό χώρο, για να «συνετίσουν» τους «ατίθασους» μαθητές τους! 
Ακολούθως δε, απείχαν παράνομα του διδακτικού τους έργου, ως μέσο πίεσης προς τους φοιτητές! Σημαντική λεπτομέρεια: Οι ίδιοι καθηγητές, πριν από δύο χρόνια, στέρησαν σε δύο φοιτητές τους, με καλούς βαθμούς και καλή ακαδημαϊκή συμπεριφορά, το δικαίωμα να κάνουν μεταπτυχιακό! Το αμάρτημά τους; Ήταν πολιτικοποιημένοι, κοινωνικά ευαίσθητοι και αγωνιστές! Όπως φαίνεται οι καθηγητές του Φυσικού επιλέγουν να πάρουν το μέρος της κυβέρνησης και της τρόικας και να εφαρμόσουν, για μία ακόμη φορά την πολιτική του όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος αγωνίζεται, θα ποινικοποιείται! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού Ηρακλείου, ζητάει την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά προκειμένου να διεξαχθεί διάλογος, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και τις τοπικές κοινωνίες, πάνω σε ένα σχεδιασμένο δημοκρατικό εξορθολογισμό, βασισμένο, σε πραγματικές κοινωνικές και ακαδημαϊκές ανάγκες και κριτήρια, στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με ανεξάρτητη επιστημονική τεκμηρίωση, με ενίσχυση των περιφερειακών υποδομών και αποκέντρωση!
Ζητάμε την απόσυρση των διώξεων ενάντια στους 12 φοιτητές. Λέμε όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων! Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές, τους φορείς και όλη την κοινωνία να πάρουν θέση κατά του σχεδίου Αθηνά και κατά των διώξεων στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών καθώς και την Τετάρτη 27/3, ημέρα διεξαγωγής της πειθαρχικής διαδικασίας! 
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε δημόσια, υψηλής ποιότητας παιδεία και εκπαίδευση! Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα της νεολαίας για να μην μετατραπεί σε δεξαμενή αστέγων και μεταναστών αλλά να παίξει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης αυτού του τόπου! 
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά του σχεδίου Αθηνά την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στις 12.00 στην πλατεία Ελευθερίας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook