Τελευταία ενημέρωση 13:26

Μετά την σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολου Βουλγαράκη, υπεγράφη σήμερα το πρωί απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων η απόφαση για την διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό που οδηγεί προς Ελαφονήσι στο ύψος των Τοπολίων.

Η απόφαση θα διαβιβαστεί στους αρμοδίους προκειμένου να τοποθετηθούν πινακίδες και σημάνσεις για την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί, παρακάμπτοντας το επικίνδυνο τμήμα του δρόμου.

Ουσιαστικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα θα ξεκινήσει να ισχύει απο αύριο και όπως είπε στο Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, τις επόμενες ημέρες - μέχρι τέλη του μήνα - θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες αντιστήριξης των πρανών για προστασία απο τις πτώσεις πετρών και βράχων.

Στο μεταξύ, σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσημεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων η 34χρονη δασολόγος απο την Βόρεια Ελλάδα, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά απο την πτώση βράχου σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το πρωί της Κυριακή.

Χθες στην 34χρονη έγινε αξονική τομογραφία απο την οποία προέκυψαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, η οποία θα επαναληφθεί σήμερα.

Η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων

"Διακοπή κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό ΑΡΘΜ 5 (Καλουδιανά-Κεφάλι-Χρυσοσκαλίτισα δια μέσω Βουλγάρω –Τοπόλια , Ελους και Στομίου ) Από σήμερα 21-8-2013 εως και 30-11-2013 καθόλες τις ώρες του 24ώρου για τις εργασίες του έργου <<Βελτίωση συνθηκων ασφαλείας Ε.Ο. Καλουδιανά –Κεφάλι-Χρυσοσκαλίτισα, 1ο Υποέργο <<Αντιστήριξη των πρανών στο τμήμα Τοπόλια –Κατσοματάδο>>.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων αποφασισε την διακοπή της κυκλοφορίας των πεζών και πάσης φύσεως οχημάτων & δικύκλων στην Επαρχιακή οδό ΑΡΘΜ 5 Καλουδιανά-Κεφάλι-Χρυσοσκαλίτισα δια μέσω Βουλγάρω –Τοπόλια , Ελους και Στομίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη Χ.Θ. 8+900 έως την Χ.Θ. 9+800, προς την κατεύθυνση Μύλοι –Ελος και με αρχή χιλιομέτρησης 0+000 , την συμβολή με την παλιά εθνική οδδό στα Καλουδιανά από σήμερα Τετάρτη 21-8-2013 και για χρονικό διάστημα έως και 30-11-2013 καθόλες τις ώρες του 24ώρου, λόγω της εκτέλεσης των αναφερομένων στο θέμα εργασιών από την προαναφερόμενη Τεχνική Εταιρεία.

Η κύρια κυκλοφοριακή σύνδεση από την περιοχή της Κισάμου και του ΒΟΑΚ, γενικότερα προς τις περιοχές Ελους –Βάθης-Ελαφονησίου κλπ. Θα διεξάγεται μέσω της οδού Ταυρωνίτης –Κάντανος –Πλεμενιανά –Στροβλές-Μύλοι-Ελος –Βάθη και από την οδό Κίσσαμος-Πλάτανος –Σφηνάρι-Βάθη.

Επιπροσθέτως η κυκλοφορία μικρών οχημάτων θα μπορεί να διεξάγεται από το υφιστάμενο δίκτυο αγροτικών –δημοτικών δρόμων"

Στο χάρτη που ακολουθεί με κόκκινο χρώμα μπορείτε να δείτε τις διαδρομές που ορίστηκαν με την απόφαση. (Με μαύρο είναι ο δρόμος στον οποίο διεκόπη η κυκλοφορία και με το αστέρι το σημείο όπου υπάρχει το πρόβλημα).