Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Προεδρεύοντα της ΔΕΠΤΑΗ Λαζαρίδη Αλέξανδρο ,στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης και τη Μελετητική ομάδα του έργου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα με τους κυρίους Παναγιώτη Κόκκορη, καθηγητή - αρχιτέκτονα μηχανικό, Δέτση Νικόλαο, πολιτικό μηχανικό, Γεώργιο Χριστοφίλη μηχανολόγο ναυπηγό, Θεόδωρο Τιμαγένη, αρχιτέκτονα μηχανικό – ειδικό σε θέματα ακουστικής, Φίλιο Φυλακτή σύμβουλο τεχνικής σκηνής & θεατρικού σχεδιασμού και Μανόλη Μπαλτά πολιτικό μηχανικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα Δημοπράτησης της Β΄ Φάσης του έργου που αφορά τον Θεατρολογικό και Υλικοτεχνικό Εξοπλισμό της Κεντρικής και Βοηθητικής αίθουσας, το Φουαγιέ.

Η δημοπράτηση της Β΄ Φάσης πρέπει να έχει γίνει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε πρόσφατη συνεδρίαση του.

Προτεραιότητά μας δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου είναι η ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου, το οποίο αποτελεί μοναδική υποδομή για τα πολιτιστικά μας πράγματα και θα δώσει στην Κρήτη και το Ηράκλειο την δυνατότητα πραγματοποίησης υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων με ευρύτερη προβολή.